новини от региона

Еко Асорти с грандиозен успех

Шампионът на Сливен е в следващия етап

   Много футбол, обрати и драми предложи група А на Шампионска Лига в зона "Югоизток". Жребият събра Лаос (Пловдив), ПИМ (Димитровград), Uefalona (Хасково) и нашият Еко Асорти. Според специалистите и познавачите на минифутбола напълно равностойна група, с неясен изход - кои два отбора ще се промъкнат в следващата фаза. На пръв поглед имаше леко предимство в прогнозите за Лаос и Uefalona, тъй като разполагаха с най-много опит в подобни турнири и са сред солидните отбори в силната Висша Лига на Пловдив. Хасковци оправдаха очакванията и взеха три победи, но трябва да се подчертае спортсменството, което проявиха в мача срещу съседите от ПИМ. Вече осигурили си първото място преди последните срещи се предполагаше, че няма да се напъват срещу ПИМ и ще ги класират напред, но им прави чест, че изиграха мача докрай и спечелиха уважението на всички присъствали.

   Еко Асорти впечатли и се хареса на неутралната публика с приятен и коректен футбол. В първият мач срещу ПИМ малко преди края водеше в резултата, но не успя да издържи на натиска на съперника за крайното 2-2. Трябва да се отбележи, че димитровградчани играха на ръба на грубостта от което пострадаха някой от играчите на Еко. Едната точка и победата в дузпите с тежест на пряк двубой при равни точки с ПИМ все пак дадоха оптимизъм. Вторият мач сливналии се надиграваха с Uefalona, като това беше най-качественият двубой в тази група, предложил много футбол, борба и обрати. Първото полувреме Еко стоеше по-добре на терена и повеждаше на два пъти, но се подведе по играта и стила на противника и вместо да концентрира усилията си във футбол, започнаха репликите към съдийството, което даде лош резултат. През второто полувреме сякаш вследствие на травмите от мача с ПИМ резултатът приключи при 5-2 за хасковци, без да има някаква съществена разлика в играта на двата отбора. 

   По този начин преди последните мачове ситуацията беше такава, че една победа за ПИМ срещу Uefalona обезмисля срещата Лаос и Еко Асорти. Класирането преди тези мачове беше Uefalona 6т. ПИМ 2т, а Еко и Лаос с по 1т. Началните минути на срещата срещу пловдивчани бяха доста тежки за Еко, които след 11 минути игра изоставаха с 0-2. Развоят на другият мач вървеше гол за гол и незнайно защо Лаос си помислиха, че няма да има феърплей. "Мечките" от Сливен в един момент започнаха да изглеждат като ранен звяр и видели че няма какво повече да губят събраха всички футболни сили в себе си. В следващите минути се завъртя такъв сливенски ураган пред вратата на Лаос, за да се стигне за отрицателно време до 8-2 за Еко. На другият терен беше по-интересно заради неясният изход и развръзка на цялата група, а в края хасковци се поздравиха с победа 5-3, изхвърляйки съседите от Димитровград. Това класира Еко Асорти напред и според присъствалите на терените в Стара Загора това беше напълно заслужен факт. 

   Поздравления за целият отбор, а играчите, които постигнаха успеха бяха : Иван Стоянов - с перфектни и впечатляващи вратарски намеси, без нито едно колебание в изявите си. В защита  спокойствие внасяха Васил Стойчев и Динко Стефанов, Александър Беленски беше навсякъде по терена, спечели много единоборства, Мирослав Байчев и Диян Тодоров се включваха от скамейката със солидни отигравания. Ивайло Антонов връзваше играта на отбора от фаза защита към фаза атака и впечатли с организаторски функции. Йордан Панчев беше неудържим за противниковите защити, на моменти влачеше по 2-3 защитника на гърба си, които не пестяха твърди и груби методи срещу него. Той им го върна с голове, хъс и много борба по целият терен. Класата на тима придаваха Валентин Семов и Станимир Господинов, а техните импровизации оставаха загадка за съперниците. Контузиите и на двамата попречиха да покажат какво още могат, но в разговор със Семов след края на турнира, той заяви, че ще демонстрират повече в следващият етап, който ще е през пролетта в директни елиминации.

   Еко Асорти се класира за 1/8 фаза на Шампионска Лига и очаква съперника си. 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици