новини от региона

ФК"ВРАЧАНСКИ СКАЛИ"-ВЕТЕРАНИ СПЕЧЕЛИХА ШАМПИОНСКА ЛИГА ЗА ВЕТЕРАНИ НА БЪЛГАРИЯ

ВРАЧАНИ ШАМПИОНИ НА БЪЛГАРИ ПО МИНИ ФУТБОЛ

 "Врачански скали" спечели титлата на републиканското първенство за ветерани по мини футбол, организирано от БАМФ. Шампионата се изигра в Стара Загора. На финала селекцията на Вальо Лилов надви Мон Крис /Бургас/ след изпълнени общо 16 дузпи. Редовното завърши 1:1. За врачани, които счупиха гредите в този инфарктен сблъсък, вкара кой друг ако не Ангел Петров. Згориградският стрелец „уши“ вратарите на съперниците и в 5-те мача, като си заслужи приза за голмайстор, гарниран с уикенд за двама в Испания и посещение на мач на "Реал Мадрид". Врачани победиха по пътя си до финала последователно в груповата фаза 5:0 Варна,Троян с 4:1 и завършиха наравно 2:2 с Торпедо София.На 1/4 финала  бе отстранен Бургаският Делтум който бе сочен за фаворит в турнира и преди това бе отстранил другия врачански представител Евъргрийн. Полуфиналния двубой между Врачански скали и Феникс Ловеч се превърна в истинско зрелище и определено бе на хубавият мач на турнира. Врачани победиха след изпълнение на дузпи ,а в редовното време завършиха 1:1. Победния гол на полуфинала отбеляза Генчо Симеонов който от радост направи курония си номер салто.

Златните медалисти са: Цветан Димитров-Цъката, Цветан Атанасов, Ивайло и Юлиян Димитрови,  Генчо Симеонов, Ангел Петров, Вальо Лилов, Кристиян Кръстев, Павлин Димитров, Георги Коцев и Галин Славчев. ШАМПИОНИТЕ НА България спечелиха квота за шампионска лига на Европа за ветерани през 2019. Квота за участие в международният турнир в Сърбия. За шампионите също ще има и спа-уикенд за целият отбор  освен трофея и медалите.

В Стара Загора участва още един врачански тим. Евъргрийн не успя да стигне до борбата за медалите, но остави добри впечатления  с играта си, но липсата на шанс  и с демонстрираното високо ниво в третите полувремена попречиха на вечно зелените да постигнат нещо повече.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици