новини от региона

Четвърти кръг на "Лига Кърджали" стартира с добър футбол и много коректна игра

Четвърти кръг от първенството по мини футбол на "Лига Кърджали" стартира с изненадващ резултат. В много интересен и изключително коректен двубой ФК "Джебел 1928" успя да обърне фаворита в срещата FC "Balkanstroy". Важно е да се отбележи, че и в двата състава липсваха основни играчи, което обаче по никакъв начин не повлия на качеството на игра поднесено и от двата отбора. Първите тридесет минути от срещата принадлежаха на сините от "Balkanstroy", които с голове на Тасим Касим и Илхан Али поведоха в резултата. Не след дълго, обаче сърцатият капитан на джебелчани Юксел Мехмед отбеляза два гола, с които вдъхнови своите за обрат, който изглеждаше трудно постижим преди тези две попадения. Умората в редиците на "Balkanstroy", породена от липсата на смени натежа в полза на отбора от Джебел и до края на срещата нови две попадения отбелязаха Шабан Сали и играещият президент на тима Метин Халил. За крайното 3:4 се разписа игралният с контузия топ реализатор Илхан Али.
Вторият двубой за деня противопостави "Ю ЕС Инженеринг" и ФК "Граничар Кирково". двата отбора изнесоха добър двубой, както от техническа така и от феърплей гледна точка. Силен двубой направи резервният вратар на "Ю ЕС Инженеринг" - Ерхан Хасан, който спаси редица положения, показвайки впечатляващ рефлекс. Въпреки добрата му игра под рамката и стабилната игра в защита на целият колектив на червените, младоците на "Граничар" успяха да реализират четири безответни попадения. По едно попадение отбелязаха силно игралият Георги Димитров и един от най-добрите защитници в лигата Здравко Чолаков. Дежурните си две попадения пък добави головата машина Александър Димитров, който повежда в голмайсторската листа с осем попадения в четири мача. Крайният резултат 4:0, пък изкачва временно на върха зелените от "Граничар". 
Третият мач от програмата бе дербито на кръга. В него отборът на ФК "Арда 1924" се наложи със 7:0 над силният отбор на FC "One Minute". Момчетата от "Арда 1924" успяха да влезнат по-бързо в мача и това изигра основна роля в развитието на двубоя. Резултатът като цифрово изражение бе също толкова изненадващ, колкото и уникалното представяне на играещият помощник треньор в състава на "Арда 1924" - Владимир Стоянов. Бързи пет гола реализираха виртуозният тандем Николай Терзиев и Ерай Салиф, като по този начин те вдъхнаха спокойствие и увереност на своите. Прекаленото спокойствие, обаче можеше да им изиграе лоша шега, ако не бяха няколкото страхотни намеси на непробиваемият в този двубой страж - Шабан Исмаил, както и добрата игра на хората пред него Димитриос Николов и Цанко Бисеров. Добри възможности за отбелязване на гол в полза на FC "One Minute" имаха на няколко пъти както Емре Мехмед, който игра срещу бившият си отбор така и новите му съотборници - Фари Тасим, Ялчин Мурад, Бекир Шабан и Осман Хамза. За тяхно съжаление въпреки добрите създадени положения до гол в полза на "One Minute" не се стигна, а вместо това през втората част по още едно попадение добавиха Терзиев и Салиф. Двубоят освен с хубавият футбол на двата отбора ще се запомни и със спортсменският си характер. Важно е да се отбележи, че това беше и един от двубоите с най-малко нарушения.  

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици