новини от региона

Леденият четвърти кръг в ЗИМНА ЛИГА не размести пластовете

Първата загуба на Wimbledon не ги свали от върха, конкурента ФК СпИртист почиваше

Доста студ, гарниран с неприятен вятър, но все пак дъжда пожали играчите в първия кръг за новата година от ЗИМНА ЛИГА. В такава обстановка протече 4-ти кръг от надпреварата, който започна с първа победа за новия член на ГФЛ - Amore над отбора на Агротийм. В мач, изпълнен с много футболни достойнства, два равностойни и доста стабилни отбора, трудно намираха пътят към вратата на противника. Все пак разликата дойде от Благомир Петков, който спаси и невъзможното в тази среща и позволи с две попадения на Петко Василев и Фахри Еминов, отборът му да запише първа победа в шампионата. 

Новата година не започна добре за лидера в класирането Wimbledon, след като футболистите сякаш още празнуваха, позволявайки тимът на АПФК Пловдив да им зашлеви звучна плесница за 1:7, с което спря победната серия на отбора. От своя страна чевено-жълтите показаха сериозен потенциал и като че ли навлизат в ритъма на надпреварата, заявявайки ясно целите пред отбора.

Select не дадоха много шансове на противника АФК Марица, побеждавайки ги с 10:6, но за малцината зрители в това ужасно време, остана удоволствието от открития футбол, практикуван от двата отбора. Без да се затварят излишно, съперниците повече се стремяха да вкарат гол на противника, отколкото да мислят за опазване на вратата си суха, в резултат шестнайсетте гола сами по себе си правят празника на играта футбол запомнящ се в мразовития януарски ден. За Selec записаната втората победа помогна само за да занули отрицателния си актив и тимът заема последната позиция, след като бе наказан с отнемане на 6 точки, за допуснати нарушения на правилника.

И за да покаже, че зимното издание на ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА е доста силно, още следващия двубой между Багатур Пловдив и Bohemians предложи драма в последните си минути, много обрати през цялото време и не на последно място забавление за участниците. Почти през целия двубой съперниците си разменяха голове и за късмет за "бохемите", само в един период от втората част успяха да натрупат два гола преднина. Тя бе достатъчна и в продължаващото до края на мача полжение: гол - гол, както е познато на феновете на залозите в efbet, в крайна сметка времето приключи при 6:5 за "небесно-сините". Трите точки изкачиха Bohemians до трето място, а всички все още очакваме първата победа за Багатур, с който единствен няма победа в надпреварата.

"Ред Бул дава криле", така звучи прочутата реклама. Точно на тези криле бяха качени карловци, които в студената привечер затвориха кръга с мощна победа от 8:1 над Сборна дружина, които се представиха под очакванията в този двубой. Това бе първа победа за "енергийните", след две равенства и по този показател са един от двата отбора без загуба, заедно с шампиона СпИртист.

Тази седмица, предстои изиграването на 5-ти кръг от ЗИМНА ЛИГА. Програмата предвижда да се изиграят 2 мача в събота и 3 в неделя. В същото време от ръководството на ГФЛ съобщават, че мачовете на 24 януари ще бъдат преместени за 25.01, поради работния ден. Ето и кои мачове ще се изиграят този уикенд:

Начален час Терен Мач Резултат
10-01-2015 12:00 СЦ Арена АПФК Пловдив - Select -
10-01-2015 13:00 СЦ Арена ФК СпИртист - ФК Агротийм -
11-01-2015 12:00 СЦ Арена Ф.К. Сборна Дружина - Багатур Пловдив -
11-01-2015 13:00 СЦ Арена АФК Марица - Ред Бул -
11-01-2015 14:00 СЦ Арена Amore - WIMBLEDON - 


резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици