новини от региона

Петър Петров:Тотално надиграхме отбора на Актив Комерс на полуфинала

Бат Динко и приятели е много силен отбор, може би един от най-добрите в момента в България, но ние няма да се дадем без бой.

- Г-н Петров, Вашият отбор вчера постигна победа с 3:0 в полуфиналите на “Чилингира Къп” и си осигури място на финала, който ще се изиграе в понеделник. Как видяхте представянето на тима?

- Представихме се на обичайното си високо ниво. Тотално надиграхме отбора на Актив Комерс, което си личи и по резултата, а те по принцип са много силен отбор. Да, може би те не бяха в оптимален състав, но ние също бяхме без най-добрия ни състезател и голмайстор на отбора -Ненко Георгиев.


- Станахте шампиони на “ИТ Лигата”, а и отборът Ви винаги е сред фаворитите, независимо на кой турнир участва. Как се изгражда добър колектив, който винаги да е на високо ниво и винаги да търси победата?

- Мисля, че успехите и  постоянството се дължат именно на колектива и отборната игра. От доста години играем заедно и всички сме приятели, както на терена, така и в живота. Всеки е готов да помогне на другия. Бакнетите, които си организираме също много спомагат да сплотяваме колектива. Реално отбора се състои две фирми: Ати Консулт и Орбит, в началото играехме по отделно, но след като се обединихме станахме много по-силни


- Отборът участва и в “ИТ Лигата”, и в “Бизнес Лигата”. Какви са целите, които сте си поставили в тези надпревари?

- Във всеки мач излизаме за победа независимо от противника. Целта е да станем шампиони и в двете лиги.


- В “АТИ КОНСУЛТ ORBIT” има много добри футболиси, кой според Вас прави най-силно впечатление и заслужава покана за националния отбор?

- Далеч съм от мисълта да давам съвети на националния селекционер, но според мен Ненко Георгиев и Милен Шуманов трябва да получат шанс в национала, също така и най-новото ни попълнение Евгени Михов. - Вие сте от Пазарджик. Като човек от града, не можем да не Ви попитаме какво мислите за местния “Хебър”? Интересувате ли се от този отбор, взимате ли проблемите и развитието на клуба присърце?

-  Да силно се интересувам от Хебър, все пак съм минал през детско-юношеската школа на клуба. Дълго време Хебър се луташе по аматьорските групи, но мисля, че тази година ще влезе в "Б" група, а скоро отново ще заиграе и в групата на майсторите, където му е мястото. Общината започна сериозно да помага в издръжката на клуба, направиха се много нови игрища тази година и това ме прави оптимист. Между другото голяма част от Ати Консулт Орбит сме от Пазарджик и региона.


- “АТИ КОНСУЛТ ORBIT” участва в турнирите, организирани от БАМФ? Какво е мнението Ви за Асоциацията, справя ли се тя с очакванията на всички отбори?

- БАМФ се справя много добре с организацията на турнирите и мисля, че няма аналог в страната с толкова много отбори. Поздравявам ръководството. Разбира се винаги може да се подобрят някои неща например: да се подобрят състоянието на терените и съблекалните, съдии и комисиите да се безкомпромисни към неспортменските изяви на отделни състезатели. 


- И за финал - очакванията Ви за предстоящия последен мач от “Чилингира Къп”? Ще успее ли Вашият тим да се справи със съперника и да спечели битката за трофея?

- Надявам се да стане добър спектакъл, да се забавляваме и да победи по-добрия. Противника ни е много силен отбор, може би един от най-добрите в момента в България, но ние няма да се дадем без бой. 

 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици