новини от региона

Илиан Александров:Основната цел пред отбора ще бъде спечелването на ИТ Лигата

Отиваме в Словения с цел да покажем добра игра и да стигнем възможно най-далеч в турнира

- Илиане, “DXC. technology” започна с победа новия полусезон. Успехът може би беше очакван, но лесно ли дойде той?

Макар и очакван, успехът не беше никак лесен. Лично според мен от няколко години вече няма „лесни“ мачове в шампионата. За щастие вчера играта ни се получаваше, а и Денис направи отличен дебют в лигата. 

- Спечелването на шеста титла на “ИТ Лигата” ли е основната цел пред отбора и как виждаш състоянието на тима в началото на сезона?

Да, до края на календарната година, основната цел пред отбора ще бъде спечелването на „ИТ Лигата“. Мисля че отборът е в добро състояние, но очаквам да подобрим представянето и формата си с течение на мачовете.

- Ти си човекът-оркестър в тима - едновременно си и мениджър, и вратар. Трудно ли е съвместяването на различните длъжности или напротив - това да бъдеш на терена улеснява комуникацията с другите играчи.

Няма трудно, когато всички в отбора сте първо приятели, после съотборници. Също така всички сме и колеги в офиса и буквално по цял ден сме заедно. Поне аз не си спомням да е имало момент на разногласия или трудности в комуникацията с момчетата. Всички сме едно голямо семейство и се подкрепяме както на терена, така и в работата и живота. Мисля че това ни е най-голямото предимство!

- Отборът ще вземе участие в “Шампионската лига” на Европа през септември в Словения. Какви амбиции си поставяте за турнира и какви са реалните възможности на тима?

Отиваме в Словения с цел да покажем добра игра и да стигнем възможно най-далеч в турнира. Също така да се забавляваме и да си направим нещо като тим билдинг. Нямаме амбиции да го печелим, тъй като всички знаем че не сме на нивото на най-добрите участници. Рално мисля че при късмет в жребия, можем да преодолеем груповата фаза, а после каквото сабя покаже.

- В същото време “DXC. technology” продължава на 1/8-финалите в летния турнир “Чилингира Къп”, а отборът се записа за участие и в “Супер Бизнес Премиершип” - лигата на най-добрите. Как се организира участието в толкова много събития? Във всеки един от турнирите ли търсите първото място и участието в различни надпревари ли е ключът към добрата форма?

Както вече споменах, целта е първото място в „ИТ Лигата“. В летният турнир се записахме за да поддържаме форма през паузата в шампионата и нямаме амбиции да го печелим, докато “Супер Бизнес Премиершип” е едно ново предизвикателство, за което все още не мога да споделя впечатления или цели. Играем колкото ни позволяват възможностите и съперниците и целим да се подобряваме с всеки изминал мач. 

- Какво е мнението ти за лигата и за организацията на мачовете? Справя ли се БАМФ с очакванията на отборите?

Определено БАМФ към момента е най-добрият организатор на национално ниво, но аз обичам да съм критичен и мисля че има много неща, които трябва да се подобрят. Особено в частта със спазването на правилата от всички. Ясно е, че има много отбори и много различни обстоятелства, а организаторите се опитват да угодят на всички, но правилата са създадени за да се спазват. Иначе няма смисъл от тях!

- Имаше ли възможност да наблюдаваш националния ни отбор на Европейското първенство в Киев и какво мислиш за представянето на момчетата?

Да, гледах всички срещи на националите по време на Европейското, както и контролите преди първенството и работата на треньорския тандем дава резултат. Играхме много добре, като липсата на късмет при жребия, които ни събра в една група с два от фаворитите в турнира ни лиши от по-добро класиране. 

- И накрая - във вашия отбор има един много добър нападател - Александър Живков. Ако до края на трансферния прозорец дойде оферта от Китай за него, ще я приемете ли?

Вече имаше няколко запитвания за него, предимно от Азия, но нито един отбор не може да предложи по-добри лични условия от тези, които му даваме в DXC Technology. Не мисля че ще имаме възможността да се разделим с него, колкото и да му търсим нов отбор ... 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици