новини от региона

Стартира набирането на желаещи отбори за "ЛИГА ВЕТЕРАНИ" Пловдив

Градска Футболна Лига даде старт на кампанията по набиране на желаещи отбори да се състезават в предстоящия сезон 2018/2019 на ЛИГА ВЕТЕРАНИ ПЛОВДИВ. В него участие могат да вземат всички желаещи отбори, записали се до 16 септември 2018г. За да можете да участвате в лигата за ветерани, вашия отбор трябва да е съставен от футболисти навършили 40+ години (както и тези, които през 2018 навършат 40 - всички родени през 1978г.),  както и до трима навършили 35 (родени след 1983г.включително).

РЕГИСТРИРАЙ НОВ ОТБОР ТУК

ЛИГА ВЕТЕРАНИ - сезон 2018/2019

Турнирът ще е от тип шампионат, като оборите ще играят всеки срещу всеки по два пъти (а при желание на отборите може и по три) на кръгова система. Завършилият на първото място ще бъде обявен за Шампион на Пловдив и ще вземе участие в Шампионска Лига за ветерани, организирана от БАМФ. Ще се играят мачове всяка седмица по веднъж, като мачовете ще се играят в петък след 19ч.

Турнир „КУПАТА НА ПЛОВДИВ“

Всички ветерански отбори ще имат право на участие (при желание от тяхна страна) в най-големия елиминационен турнир в Пловдив. Турнирът ще се проведе паралелно на шампионата и в него ще вземат участие всички записани отбори от всички нива на Градска Футболна Лига. Играе се на принципа на директна елиминация, като отборите се разпределят чрез жребий всеки кръг. В разпределението отборите са равно поставени, без значение на групата. Играе се до определяне на шампион. Точната схема на турнира ще се определи в началото на сезона, след окончателното структуриране на Градска Футболна Лига.

Турнир „АНТИЧЕН ПЛОВДИВ“

Всички ветерански отбори ще вземат участие в елиминационен турнир, в който участие ще вземат само ветерански отбори. Турнирът ще се проведе паралелно на шампионата и в него ще вземат участие всички записани отбори в шампионата на ЛИГА ВЕТЕРАНИ. Играе се на принципа на директна елиминация, като отборите се разпределят чрез жребий всеки кръг. В разпределението отборите са равно поставени, без значение на групата. Играе се до определяне на шампион. Шампионът в турнира ще вземе участие в Шампионска Лига за ветерани, организирана от БАМФ.

*ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА си запазва правото на промени във формата, според броя на записаните отбори.

ТАКСИ ЗА УЧАСТИЕ

За да участва даден отбор в шампионатите и турнирите на ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА то следва да заплати следните такси:

- такса участие в сезон 2018/2019 - 60лв (заплаща се еднократно в началото на сезона);

- депозит за участие - 100лв (заплаща се еднократно в началото на сезона, включва 2 предплатени мача, последните на тима за сезона );

- картотека за футболист - 6лв*/година (плаща се задължително преди първия мач на играча в лигата)

- такса за мач - 50**лв/мач (всеки мач, в който отборът участва се заплаща)

(* играчи, които все още имат действаща картотека, я заплащат чак когато изтече. До 10 дни преди тя да изтече, състезателят е длъжен да я заплати, без да бъде подканян. Играч, без платена картотека, отбелязана в системата, няма да има право да вземе участие в мач и ще се води за нередовен. 30 дни след като картотеката изтече, футбиолистът ще бъде заличен от състава.

** в случай, че отбор заяви срещата да бъде ръководена от двама съдии, таксата ще бъде по висока. На полуфинали, финали и баражи задължително се ползват двама съдии) 

РЕГЛАМЕНТ И ПРАВИЛНИК (извлечение)

Турнирите и шампионатите за отборите участници в шампионата и турнирите, се организират и провеждат по правилниците на Градска Футболна Лига. За сезон 2018/2019 отборите трябва да запишат в състава си минимум 9 футболиста и максимум 25. В началото на сезона отборите могат да изтрият ненужните футболисти от състава си, като те ще могат в продължение на целия турнир да записват свободно нови футболисти, до достигане на максималния брой 25 играча. Трансферният прозорец ще бъде отворен до 30 септември 2018г. До тогава ще могат да се трият футболисти. След това ще могат да се добавят само нови футболисти, без да се трият, до началото на зимната пауза. Тогава отново ще може да се изтрият излишни играчи. 

В състава на отбор от ЛИГА ВЕТЕРАНИ могат да се запишат до 6 футболиста родени преди 1983г включително, но в даден мач участие могат да взимат само трима от тях. Всички останали играчи трябва да са родени преди 1978г включително (след 1.1.2019 ще може да се ползват всички родени през 1979г.)

Играч, който играе с неплатена картотека, се води за нередовен. В случай, че противникът пусне жалба за нередовен състезател, то отборът ще загуби текущия двубой служебно. Изтеклите картотеки се заплащат предварително преди двубоя, без да е необходимо отборът да бъде подсещан от длъжностни лица за това. Всеки капитан има информация за изтеклите картотеки в системата и е длъжен да следи за заплащане им. Ако отбор използва футболисти с изтекла картотека, ще губи по 1 точка от актива си по служебен път, в случай, че няма пусната жалба към него.

Пълен правилник на ГФЛ прочетете тук (очаквайте скоро)

ЗАПИСВАНЕ/ РЕГИСТРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Отборите от ЛИГА ВЕТЕРАНИ следва до 16 септември 2018г да заявят своето участие, като заплатят всичките си такси. Жребият за I-ва фаза на шампионата ще се изтегли на 18 септември 2018г. 

Новите отбори, които все още нямат регистрация, е добре да се регистрират първо, като как да направят това могат да разберат тук.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПИСВАНЕ: 0892 242 838gradska.liga@gmail.com

КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ:  16 септември 2018г 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици