новини от региона

Интригуващи двубои във втори кръг на "PARADISE CUP"

Денят започна с голов трилър между FC "Kardzhali" и ФК "Зелениково". Двубоят завърши 2:5, а горещи страсти не липсваха въпреки, призивът на капитана на FC Kardzhali - Шабан Илясин и организатора на Зелениково Бирол Садула преди двубоя за един коректен двубой. Дали заради по свободната игра, която пусна главният рефер или от пренавитост на двата отбора, на моменти имаше доста остри сблъсъци,в крайна сметка  обаче всичко приключи без сериозни инциденти. Срещата бе съпътствана с един жълт картон, който не беше за груб фал, а за реплика на Ариф Садула. Капитанът на "Зелениково" се отчете и с гол за победата на своя тим. Освен него се разписаха Сезай Мустафа, Халим Реджеб на два пъти, а гол шедьовър отбеляза Сабри Сабри. Точни за FC "Kardzhali" бяха Ялчин Мурад и Валентин Радославов - Керата. 

Втората среща бе може би най-интересната в турнира. Спектакъл от към футболна гледана точка, подобаващ на изпълнителите на терена. В този двубой се изправиха единият от фаворитите за титлата FC "One Minute" и ФК "Граничар", който остави страхотни впечатления в първият си двубой. За съжаление заряда на срещата взе връх и след края на двубоя се стигна до ексцесии. Имаше спречквания, като имаше опит за удари и съответно ситуацията следва да бъде разгледана от Дисциплинарната комисия на БАМФ Кърджали. От статистическа гледна точка двубоят завърши 1:1, като вратарят на FC "One Minute" -  Иликнур Вели бе над всички. Рефлекс от световна класа показа младият вратар за да запази преднината на отбора дошла след красивото попадение на съотборника му Фахри Тасим. Все пак до гол се стигна след като Владислав Стоянов не остави шанс на Вели в една от ситуациите. На вратата на "Граничар" стражът и капитан Владислав Димитров също направи няколко впечатляващи намеси.

В третата среща шампионът от "Купата на Лигата" - "Арда 1924" се справи с отборът на "Припек" след като го победи със 7:0. По този начин отботът от Кърджали става първият полуфиналист. Кърджалиийци доминираха през по-голямата част от двубоя, но резултатът можеше да бъде друг ако не бяха страхотните намеси на вратарят Кязим Емин - Колин в някои доста чисти ситуации създадени от припекчани. Момчетата от Припек стояха добре на терена, но головете на Емил Щерев - Недро, Николай Терзиев, Дениз Ахмед и четирите попадения на Любомир Стефанов сломиха светло сините. Въпреки негативният резултат капитана на тима Иван Башев и отбора на ФК "Припек" като цяло, за пореден път показа как трябва да се играе и представянето им отново бе в духа на феърплея. След срещата двата отбора благодариха един на друг за коректната игра и си пожелаха много подобни мачове и за напред.

Последната среща бе пример за мъжка битка, себераздаване и коректност. Още в началото на двубоят, капитанът на "Ю ЕС Инженеринг" -  Осман Фикри призова двата отбора към коректна игра и тя стана факт. Отборът на "Ю ЕС Инженеринг" спечели с 3:1 срещу ФК "Импулс", но тук не най-важен бе резултата, а начина по който бе проведен самият двубой. Много желание твърди единоборства и истинско мъжкарство. След всяко нарушение следваше извинение, а след всяко извинение зародиш на ново приятелство. Двубоят бе истинско удоволствие и никой на стадиона не желаеше той да приключи. Освен голмайсторите Хидает Али за ФК "Импулс" и Юсеин Тасим и Мерджан Расим, който се отчете с две попадения, за "Ю ЕС Инженеринг" огромно влияние за спектакъла имаше и вратарят на Ю ЕС - Йозкан Камбер. Стражът спаси уникални положения след хубави удари на момчетата от "Импулс", водени от капитана Бекир Ергюн.  

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици