новини от региона

Нови правила влизат в сила със старта на Летен Приятелски Турнир "ЧИЛИНГИРА КЪП" 2018

Българска Асоциация Мини Футбол прави изменения в две важни правила, при организацията и провеждането на мини футболните мачове под нейна егида. За целта, тестово, за летния приятелски турнир "ЧИЛИНГИРА КЪП" 2018, въвежда изменение в правилата за отлагане и преиграване на мачовете, както и въвежда ново правило при получаване на жълт картон по време на играта.

БАМФ ще прекрати порочната практика, мачовете от шампионата да се отлагат до безкрайност във времето. Ето защо за отлагане и последващото преиграване ще бъдат вкарани правила, по които да се случват нещата. За летния приятелски турнир "ЧИЛИНГИРА КЪП" правилото ще бъде следното:

1. По време на груповата фаза на летния приятелски турнир, всеки отбор ще има право да отложи по свое желание по 1 мач, като за целта следва да предупреди писмено организаторите от БАМФ до 17:00ч в деня преди мача на e-mail: otlagane@gmail.com

2. Отложените мачове следва да се изиграят до края на текущата седмица, в свободен за „Баухаус Арена“ час, като отборите имат свободата да се договорят по между си, за определянето на часа и деня за преиграването.

3. В случай, че двата отбора не постигнат разбирателство за изиграването на отложения мач, БАМФ назначава мача в неделната вечер, след 18:00ч.

4. Отложен мач не може да се отложи втори път от другия отбор и следва да се изиграя до края на текущата седмица, съгласно т.2 и т 3 на тази процедура.

5. Отбор, който откаже да изпълни указанията на т.4 и откаже да изиграе мача в рамките на текущата седмица, губи служебно 5:0.

6. За летния турнир, отбор, който запише втора служебна загуба (важи само за груповата фаза) се дисквалифицира от надпреварата.

7. Мачове от елиминационната фаза НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОТЛАГАНИ по каквито и да било причини. Промяна на дни и часове на мачове от предварителната програма, обявена от БАМФ, могат да се правят само при форсмажорни обстоятелства.

8. Отбор, който откаже да изиграе двубоя си от елиминационната фаза на летния приятелски турнир, губи служебно и прекратява участието си до там, до където е стигнал.

Правилото за получаване на жълт картон по време на игра и наказанията за натрупани картони, по време на летния приятелски турнир "ЧИЛИНГИРА КЪП" 2018, ще е както следва:

1. Състезател, който получи по време на мач жълт картон, написка игралното поле за 5 минути, от момента на получаването на картона. Този състезател няма право да се завърне на терена, докато не му изтече това наказание.

2. Когато даден играч получи жълт картон, на негово място влиза резервен футболист, който не изтърпява наказание.

3. Времето на наказанието се отразява и следи от статистика на срещата, който сигнализира на съдията, когато то изтече.

4. В случай, че отборът няма резервни футболисти, при получаване на жълт картон, тимът се състезава в намален състав за цялото време на наказанието.

5. При втори жълт - червен картон или директен червен картон, си остава правилото, че потърпевшият отбор се състезава в намален състав за 5 минути, а виновният състезател напуска пределите на игрището и доглежда мача извън него.

6. При натрупване на 3 жълти картона от даден футболист, то той се наказва от Дисциплинарната комисия на БАМФ с пропискане на 1 мач.

7. При натрупване на 5 жълти картона, футболиста пропуска 2 мача на своя отбор.

8. При натрупване на 5 жълти картона, при получаването на всеки нов жълт картон, играчът пропуска следващата среща на своя отбор.

Българска Асоциация Мини Футбол пожелава горещи летни футболни емоции на всички свои членове и участници в турнирите и надпреварите под нейна егида.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици