новини от региона

Дъжд от голове на откриването на "PARADISE CUP"

Цели 32 попадения бяха отбелязани в първи 
кръг от турнира "PARADISE CUP", организиран от Българска Асоциация Мини Футбол Кърджали. Турнирът стартира с убедителна победа на ФК "Арда" с 8:0 над ФК "Импулс". Въпреки резултата, момчетата от "Импулс" показаха доста добри неща, като на моменти дори бяха доста близо до отбелязването на попадение. В отбора на "Арда" личаха имена на бивши футболисти на тима, като всеки един от тях даде своя принос за победата. Емил Казиев, Дамян Чаушев, Христо Николов и капитанът Димитриос Николов се разписаха по веднъж, а по две попадения реализираха бившият професионален футболист и настоящ административен директор на тима Ерай Салиф и треньорът на юношеския отбор на ФК "Арда 1924" - Цанко Чаушев. 
Във втората среща освен резултатът 10:2(!) в полза на "Арда 1924" срещу тима на "Global Net" имаше един още по впечатляващ момент. Преди началото на двубоя в състава на "Арда 1924" бе включен племенникът на Благовест Саръев - Алекс Атанасов. Четири годишното хлапе обаче, не получи шанс за изява през първото полувреме и явно за да натрие носа на чичо си се появи в състава на "Global Net" за началото на второто полувреме. Малчуганът направи добър рейт покрай защитниците на "Арда 1924" след което прониза и вратарят Юсеин Мюмюн, с което Алекс Атанасов стана най-малкият голмайстор в историята на БАМФ. Другото попадение в срещата за "Global Net" бе дело на Евгени Георгиев след хубаво заучено положение отиграно с Лазар Попов. За "Арда 1924" точни бяха Благовест Бонев, Любомир Стефанов, който се разписа четири пъти и съответно поведе при голмайсторите. Рожденикът Дениз Ахмед се поздрави с две попадения, а капитанът Благовест Саръев се отчете с хеттрик. 
Третият двубой от летният турнир бе много интересен. В него се наблюдаваше изключителна борбеност и желание за победа и в двата отбора. Все пак младостта надделя и дебютантите от "Граничар" надделяха с 4:0 срещу коравият тим на "Докторите". Силен двубой направи завърналият се вратар на "Докторите" - Ерай Дурмуш, но дори той бе безсилен на няколко пъти, когато Светослав Касабов, Любослав Илиев и Александър Димитров на два пъти се разписаха. Момчетата от Кирково показаха интересни неща и подадоха сериозна заявка за челно място в топ четири на турнира. 
Последната среща за деня се проведе също на високо ниво. В нея ФК "Джебел" се справи с другият дебютант в турнирите на БАМФ Кърджали, а именно FC "Kardzhali". Джебелчани победиха с 6:2 кърджалиийци, които стояха добре на терена въпреки кадровите си проблеми. За тима от областния град точни бяха Ялчин Мурад и Николай Къркеланов, а за момчетата от Джебел се разписаха Ивайло Чаушев и капитана Юксел Мехмед. Освен тях с хеттрик се отличи Джемил Салибрям Кампо, а новото попълнение Мустафа Исмет отбеляза гол и направи четири асистенции, с което оглави листата при подавачите. 
За разлика от многото голове, картоните в първи кръг бяха едва три на брой, като по този начин желанието на организаторите за един спортсменски турнир за момента се получава. Припомняме, че голямата награда на турнира е "УИКЕНД В ПЛАНИНАТА", а тя ще бъде за най-коректният отбор в турнира. Шампионът в турнира пък освен вкусна вечеря в ресторант "PARADISE" ще получи последната квота за националния турнир "Лига България", който стартира през септември.  

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици