новини от региона

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ В СЕЗОН 2018/2019 НА ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА

На 3 юли 2018г, Градска Футболна Лига даде старт на кампанията по набиране на желаещи отбори да се състезават в предстоящия сезон 2018/2019. В него участие могат да вземат всички желаещи отбори, записали се до 10 септември 2018г. Право на участие в най-високото ниво на шампионата имат отборите участници във ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА 2017/2018, запазили това право, като и тези които през същия сезон спечелиха право на участие от долния ешелон. Всички останали отбори, както и новозаписаните започват от второто ниво е йерархията на ГФЛ, разделени в две групи, според броя на записаните отботи (LA LIGA и CALCIO).

РЕГИСТРИРАЙ НОВ ОТБОР ТУК

ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА - сезон 2018/2019

Право на участие имат следните отбори:

VIP DENT, КЦМ 2000 ГРУП, Чико-Бунара, Тарос Трейд, Лаос, ФК Даяна, Балканска Гозба, AFC Cvet Junior, FC Fighters, ИНФИНИТ ЕНЕРДЖИ, АКВА БИЛД, Пълдин Атлетик, Ф.К. ОАЗИС, СИНИ ОРЛИ, Последен Шанс и Любекс.

Ще се изиграят 29 кръга. В първите 15, отборите играят всеки срещу всеки, разпределени чрез жребий. След 15-ти кръг отборите се разделят на две осмици, като запазват точките, натрупани до момента.

Чрез жребий от 16-ти до 22-ри кръг включително, отборите играят всеки срещу всеки, но само с отборите от своята осмица. При мачове от горната осмица, отборите получават по 3 точки за победа и 1 за равен. При мачове от втората осмица, при победа се получават 2 точки, при равенство - 1. Класирането се запазва общо и за двете осмици. В края на 22-ри кръг отборите отново се разделят на две осмици, като се гледа моментното класиране на отборите.

Чрез жребий от 23-ти до 29-ти кръг включително, отборите играят всеки срещу всеки, но само с отборите от своята осмица. При мачове от горната осмица, отборите получават по 3 точки за победа и 1 за равен. При мачове от втората осмица, при победа се получават 2 точки, при равенство - 1. Класирането се запазва общо и за двете осмици. Новото през сезон 2018/2019 е, че отбор от горната осмица, играл там през третата фаза на шампионата, не може да играе бараж или да изпадне, независимо дали е завършил в позициите за това или не. Ако обаче бъде изпреварен от отборите от долната осмица, то изпреварилите го тимове заемат квотите за медали, републикански турнири и т.н.

В края на 29-ти кръг отборът на 1-во място се обявява за шампион, вторият за вицешампион. Отборите на 15-то и 16-то място изпадат от ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА за следващия сезон. Отборите на 13-ти и 14-то място играят с представители на втория ешелон финални баражи за оставане в групата. Ако на тези позиции са отбори от горната позиция, то техните места се заемат от отбори от втората осмица, по реда на класирането. Баражите са в един мач, като при равенство следва преиграване седмица по-късно. Ако и тогава отборите завършат наравно, се преминава в изпълнение на дузпи.

ВТОРА ЛИГА - сезон 2018/2019 (LA LIGA и CALCIO)

I фаза:  Всички отбори се разделят в групи (LA LIGA и CALCIO), според броя на записаните отбори, като точна яснота ще има на техническата конференция преди сезона. По предварителен план, групите ще са две от по 10-14 отбора. На базата на крайното класиране в тази фаза, отборите ще преминават по различен път към 2 фаза.

II фаза:  Най-добрите 10 отбора от двете групи, спрямо класирането от 1 фаза, ще формират една нова група (Bundesliga), в която ще играят всеки срещу всеки, а останалите отбори ще влезнат в схемата на турнира OPEN CUP 2019. Победителят в Bundesliga, заел първото място в крайното класиране ще получи директна квота за ВИСША ЛИГА 2019/2020г. Заелият второ място играе със заелия трето място финален бараж за втората директна промоция за елита. Загубилият този двубой ще играе нов бараж, този път със завършилия на 14-то място във ВИСША ЛИГА отбор, като залогът е място в горната група. Завършилите от 4-то до 7-мо място отбори играят полуфинален бараж по схемта 4-ти vs 7-ми и 5-ти vs 6-ти. Победителите се срещат във финална битка, която им дава право на участие в бараж с 13-тия в крайното класиране на ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА, което ще е директен сблъсък за последното място при „майсторите“. Завършилите на последните 8-мо, 9-то и 10-то място ще се включат в елиминационната фаза на OPEN CUP 2018.

OPEN CUP 2019 ще събере отборите, които не попаднат в топ 10, както и отборите, които са проявили желание по време на сезона, да е включат в Градска Футболна Лига. Точна схема на турнира ще бъде обявена след администриране на шампионата,като по предварителни разчети, турнирът ще бъде разделен на 2 части:  групова фаза и елиминации.  Точно колко групи, с по колко отбора, колко мача в тях, както и колко кръга ще са елиминациите ще стане ясно когато всичко около броя на отборите стане ясно.

Турнир „КУПАТА НА ПЛОВДИВ“

Турнирът ще се проведе паралелно на шампионата и в него ще вземат участие всички записани отбори от всички нива на Градска Футболна Лига. Играе се на принципа на директна елиминация, като отборите се разпределят чрез жребий всеки кръг. В разпределението отборите са равно поставени, без значение на групата. Играе се до определяне на шампион. Точната схема на турнира ще се определи в началото на сезона, след окончателното структуриране на Градска Футболна Лига. Победителят в "Купата на Пловдив" ще играе допълнителен бараж с третият в крайното класиране на ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА, който ще определи третият представител на града ни в ШАМПИОНСКА ЛИГА на БАМФ.

Турнир „КУПА НА ЛЮБИТЕЛИ НА КУПИ“

Турнирът ще се проведе паралелно на шампионата и в него ще вземат участие всички записани отбори в Градска Футболна Лига, които не се състезават във ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА. Играе се на принципа на директна елиминация, като отборите се разпределят чрез жребий всеки кръг. В разпределението отборите са равно поставени, без значение на групата. Играе се до определяне на шампион. Точната схема на турнира ще се определи в началото на сезона, след окончателното структуриране на Градска Футболна Лига. Победителят в "Купа на любители на купи" ще представлява Пловдив в републиканския турнир БАМФ ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2019/2020. 

*ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА си запазва правото на промени във формата, според броя на записаните отбори.

ТАКСИ ЗА УЧАСТИЕ

За да участва даден отбор в шампионатите и турнирите на ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА то следва да заплати следните такси:

- такса участие в сезон 2018/2019 - 60лв (заплаща се еднократно в началото на сезона);

- депозит за участие - 100лв (заплаща се еднократно в началото на сезона, включва 2 предплатени мача, последните на тима за сезона );

- картотека за футболист - 6лв*/година (плаща се задължително преди първия мач на играча в лигата)

- такса за мач - 50**лв/мач (всеки мач, в който отборът участва се заплаща)

(* играчи, които все още имат действаща картотека, я заплащат чак когато изтече. До 10 дни преди тя да изтече, състезателят е длъжен да я заплати, без да бъде подканян. Играч, без платена картотека, отбелязана в системата, няма да има право да вземе участие в мач и ще се води за нередовен. 30 дни след като картотеката изтече, футбиолистът ще бъде заличен от състава.

** в случай, че отбор заяви срещата да бъде ръководена от двама съдии, таксата ще бъде по висока. На полуфинали, финали и баражи задължително се ползват двама съдии)

РЕГЛАМЕНТ И ПРАВИЛНИК (извлечение)

Турнирите и шампионатите за отборите участници в шампионата и турнирите, се организират и провеждат по правилниците на Градска Футболна Лига. За сезон 2018/2019 отборите трябва да запишат в състава си минимум 9 футболиста и максимум 25. В началото на сезона отборите могат да изтрият ненужните футболисти от състава си, като те ще могат в продължение на целия турнир да записват свободно нови футболисти, до достигане на максималния брой 25 играча. Трансферният прозорец ще бъде отворен до 30 септември 2018г. До тогава ще могат да се трият футболисти. След това ще могат да се добавят само нови футболисти, без да се трият, до началото на зимната пауза. Тогава отново ще може да се изтрият излишни играчи. 

В състава на отбор от втория ешелон LA LIGA/CALCIO/BUNDESLIGA/OPEN CUP ще могат да се запишат до 6 футболиста играещи и в отбори от ВИСША ЛИГА, но в даден мач участие ще могат да вземат само 2 от тях. В един мач не могат да играят двама футболиста, които играят в един отбор от ВИСША ЛИГА. 

В отбор от ВИСША ЛИГА няма да има ограничения, колко са играчите, които играят и в долните групи. 

Футболист от един отбор в Б група не може да играе в друг отбор от Б група, независимо, че двата отбота са в различни групи (LA LIGA и CALCIO).

Играч, който играе с неплатена картотека, се води за нередовен. В случай, че противникът пусне жалба за нередовен състезател, то отборът ще загуби текущия двубой служебно. Изтеклите картотеки се заплащат предварително преди двубоя, без да е необходимо отборът да бъде подсещан от длъжностни лица за това. Всеки капитан има информация за изтеклите картотеки в системата и е длъжен да следи за заплащане им. Ако отбор използва футболисти с изтекла картотека, ще губи по 1 точка от актива си по служебен път, в случай, че няма пусната жалба към него.

Пълен правилник на ГФЛ прочетете тук (очаквайте скоро)

ЗАПИСВАНЕ/ РЕГИСТРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Отборите от ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА следва до 31 АВГУСТ 2018г да заявят своето участие, като заплатят всичките си такси. Жребият за I-ва фаза на шампионата ще се изтегли на 11 септември 2018г. 

Отборите, взели участие в предходния сезон на LA LIGA/CALCIO следва до 9 септември2017г да заявят своето участие, като заплатят всичките си такси. Жребият за I-ва фаза на шампионата ще се изтегли на 11 септември 2018г.  

За да заявят своето участие, старите отбори е необходимо да се впишат с потребителското си име и парола на капитана. Там ще видят меню, подканващо отборът да заяви участие. Това на практика е заявката за участие за новия сезон. 

Новите отбори, които все още нямат регистрация, е добре да се регистрират първо, като как да направят това могат да разберат тук.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПИСВАНЕ: 0892 242 838, gradska.liga@gmail.com

КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ:  10 септември 2018г

ПРЕДВАРИТЕЛЕН ГРАФИК ЗА СЕЗОН 2018/2019

Всички мачове от ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА ще се играят на терените на АТРИМ АРЕНА, като двубоите ще бъдат насрочени основно в дните от понеделник до петък, в часовете след 19:00ч. и по изключение в останалите дни, ако има отлагане на мач от редовната дата. Ето предварителен график за дните, в които ще бъдат назначени мачовете през целия сезон: 

(очаквайте скоро)

СПИСЪК НА ОТБОРИТЕ ЗАЯВИЛИ УЧАСТИЕ МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ТУК 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици