новини от региона

ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ Е ДЕРБИТО НА ПЪРВИЯ КРЪГ В CFL BULGARIA - 8 A SIDE ВЪВ ВАРНА

Стана ясна програмата за полупрофесионалния турнир по "футбол 8"

На 11.06. в сградата на Innovator бе изтеглен жребият за първото варненско издание на Continental Football League Bulgaria - 8 a side. Това стана факт след провеждането на техническата конференция на състезанието, на която присъстваха и всички мениджъри на участващите клубове, както и представители на медиите от града. Председателят на МФЛ Николай Хаджиев запозна 10-е тима със спецификите на турнира, наблягайки на полупрофесионалния статут на надпреварата, който я отличава от всички мини футболни състезания у нас.

Изтеглен бе и жребият, който противопоставя още в първия кръг шампионът в Royal League и Купата на МФЛ ЦСКА и тима на Лудогорец Доброплодно. Срещата е с особен привкус, тъй като именно “лудогорци” нанесоха единственото поражение на “армейците” във варненски турнири през миналия сезон, отстранявайки ги на 1/4 финал в Misho Sport Cup. Отборът на СОД DSC, който през миналия месец се превърна в първият български участник в Continental Football League, ще се сблъска с Пекарни Чочо, а шампионът във “футбол 8” от 2017 г. Дубала ще играе с първенеца на Seria A Любимец 13Албион излиза срещу Интернационал и Волов срещу Макао в останалите двубои от първия рунд.

Състезанието се организира от Мини футболна лига в сътрудничество с международния супертурнир Continental Football League и е част от серия от турнири, които ще бъдат проведени в различни градове в България. Подобна лига в атрактивния формат “футбол 8” стартира вече и във Враца. Форумът ще бъде заснеман от фотограф, а всички срещи ще бъдат записвани с видео с коментар, които ще бъдат качвани в YouTube страницата на лигата. Всички 10 тима пък отговарят на високите изисквания за участие в големия турнир в Русия, покривайки организационни критерии на професионално ниво. Всички двубои ще се изиграят на терените на Гранд хотел Варна.

Ето и пълната програма за първия кръг с дати и часове:

17-06-2018 17:00 МФК Пекарни Чочо - ФК СОД-DSC

17-06-2018 18:00 АФК Албион - МФК Интернационал

17-06-2018 19:00 ФК Любимец 13-Варна - МФК Дубала

17-06-2018 20:00 МФК Волов - МФК Макао

17-06-2018 21:00 МФК ЦСКА - ФК Лудогорец Доброплодно 

Източник: hsm-bg.eu

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици