новини от региона

КЦМ 2000 ГРУП донесе допълнителна квота за Пловдив

Ето как ще са разпределени квотите за републиканските турнири на БАМФ

Както вече всички знаете, КЦМ 2000 ГРУП спечели WINBET ШАМПИОНСКА ЛИГА 2017/2018, което дава възможност на още един отбор от ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА да премери сили на най-високия мини футболен форум в България. Шампионите на България се класират автоматично за следващото издание на надпреварата, а останалите три квоти ще бъдат разпределени според регламента, обявен в началото на сезона  на ГФЛ. 

Поглед в класирането на ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА показва, че КЦМ 2000 ГРУП ще завършат на първо или второ място в крайното касиране, с което полагащата се квота за участие в БАМФ ШАМПИОНСКА ЛИГА 2018/2019, за завършилите на едно от тези места, ще се прехвърли на класиралият се на трето място. Според предварителния регламент, завършилият на 3-то място в ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА играе допълнителен бараж с победителят в SIZA SPORT КУПАТА НА ПЛОВДИВ, за третата квота в БАМФ ШАМПИОНСКА ЛИГА. При създалата се ситуация, място на този бараж ще получи завършилия на 4-то място в шампионата. Загубилият този бараж придобива право на участие в БАМФ ЛИГА БЪЛГАРИЯ. Ако отборът, спечелил SIZA SPORT КУПАТА НА ПЛОВДИВ, вече има спечелена квота от шампионата, този бараж ще отпадне и квотата за БАМФ ЛИГА БЪЛГАРИЯ ще отиде при отбора финалист за купата. Той ако също има спечелена квота за някой от турнирите, то право за участие в БАМФ ЛИГА БЪЛГАРИЯ ще придобие завършилият на 8-мо място в ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА.

Освен трите квоти, за 2-ри, 3-ти от ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА и победителят от баража, описан по-горе, завършилият на 5-то място крайното класиране ще придобие право на участие в "ТРИМОНЦИУМ КЪП". Този турнир е организиран за петте парньорски организации на БАМФ в Пловдив, като победителят от него ще участва в БАМФ ШАМПИОНСКА ЛИГА 2018/2019, като пети отбор от Пловдив. Останалите четири отбора ще придобият право на участие в БАМФ ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2018/2019.

Квотите в БАМФ ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2018/2019 се получават от два отбора в ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА, завършили на местата след отборите с квоти в шампионска лига. От описаното по-горе става ясно, че за тази година това ще са отборите завършили на 6-то и 7-мо място в класирането. За квотата от турнира SIZA SPORT КУПАТА НА ПЛОВДИВ стана ясно вече, как ще бъде разпределена. Победителите в MISHO SPORT КУПА НА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА КУПИ и OPEN CUP ГФЛ също ще спечелят квоти за републиканския турнир.

В случай, че отбор придобил право за участие в републиканските турнири, се откаже от квотата си, то тя се заема от следващия в класирането в ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА. Квота не може да се преотстъпи на друг отбор. Ако победител в купа се откаже от квотата си, то право да я ползва има само финалиста, но ако и той се откаже, то квотата отива за следващия отбор в класирането на ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА. В случай че всички отбори от елита откажат да заемат квотите в републиканските турнири, то се организира квалификационен турнир за спечелване на квота. В него могат да участват всикчи участници от втория ешелон, както и новозаписани отбори.

Градска Футболна Лига си запазва правото да даде Wild Card за участие в БАМФ ЛИГА БЪЛГАРИЯ, на отбор, показал високи морални ценостии, fairplay и високо ниво на организация.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици