новини от региона

Владимир Магерски: Ние сме Малки страсти, където над всичко е уважението

Капитанът на Малки страсти Владимир Магерски сподели своите мисли непосредствено преди старта на Финалната четворка на Шампионска лига на БАМФ.

"По-готови няма да станем. Стигнали сме до финалната четворка и ще трябва да играем. Имаме проблеми с отсъстващи футболисти. Запознати сме с другите отбори, в това отношение сме подготвени. С Актив Комерс и КЦМ не сме играли. Едно е да гледаш отстрани, друго е да играеш срещу някой, един противник най-добре го усещаш на терена. В последните години леки мачове нямаме, дори да бием категорично, короната е тежка, когато си на първите места, хората срещу теб започват да се хвърлят. Лев Инс и КЦМ имат успехи, Актив Комерс тепърва започват да го усещат. Наистина най-тежкият момент беше реваншът с DXC, тъй като резултатът от първия мач доста ни натовари. В мини футбола е трудно да има фаворити. КЦМ имат дълга скамейка и равностойни футболисти. Лев Инс пък са най-обиграният отбор в България. Играят си вече от 3 години заедно. Познават си и кътните зъби. Симеон Иванов успя да изгради страхотен колектив. Той е пример как се прави отбор, не както повечето тимове, да вземат който може да спира топката, а много умно, целенасочено. Това е в основата на техните успехи", сподели Магерски.

По повод развитието на своя тим, той добави: "Апетитът идва с яденето и когато виждаш, че се справяш, това те амбицира да търсиш нови върхове. Разликата между добрите и силните отбори е постоянството. То е най-трудно за постигане. И при нас хубавото беше, че имахме дълга скамейка, но в събота реално ще ни отсъстват 7 момчета. Сериозното отношение на момчетата е това, което ни задържа на жаргон "между шамарите" в последните години. Миналата година играхме финали в Лига България, сега в Шампионска лига, бием си в неделната лига, станахме зимни шампиони. Тук е моментът да поздравя всички момчета от отбора. В тази финална четворка фигурират така да се каже три фирмени отбора, ако мога така да се изразя. При тях единственият проблем са ангажиментите и свободното време. Там е създадена обстановка момчетата да мислят само за футбол. Ние сме Малки страсти, отбор събран от квартални приятели. После заради контузии и кадрови проблеми събрахме други момчета, изградихме колектив, уважаваме се. Това, което правим със Светльо е много добре, защото за всеки мач си бъркаме в джобовете, вадим си пари, пътуваме със собствени средства, всичко е на базата уважение. Не вярвах, че ще задържим това толкова години и затова искам да благодаря на всяко едно момче за отношението му. 

Неслучайно наблегнах на Симеон Иванов, че той е пример за това как се гради един отбор. Стъпка по стъпка, едни и същи хора, създаде колектив. Нито веднъж през годините не се опита да пуска нередовни играчи, да злоупотребява с възможностите си. Все пак известен отбор, те могат да си докарат който си искат да играе, но никога не са го правили. Няма как да не му сваля шапка".

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици