новини от региона

Какво следва до края на сезона?

Тази седмица ще се изиграе последния кръг от редовния сезон във втора дивизия BUNDESLIGA, OPEN CUP ГРУПА А и OPEN CUP ГРУПА В. В  тази връзка Градска Футболна Лига напомня част от правилата, както и регламента до края на сезона.

Завършилия на първо място в BUNDESLIGA, ще участва през сезон 2018/2019 в ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА. Завършилите на 2-ро и 3-то място ще играят на 11 юни бараж за второто място в елита през следващия сезон. Загубилият този бараж ще има втори шанс за място при най-добрите отбори, след като на 3 юли играе срещу 14-ти от ВИСША ЛИГА мач, победителят от който играе в елита.

Завършилите от 4-то до 7-мо място включително започват серия от баражи за последното място в ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА. Първо на 5 юни по схемта 4-7 и 5-6 се играе 1/4 финали. Следва полуфинал между победителите, който е назначен на 11 юни. Победителят от него се изправя срещу 13-ти от ВИСША ЛИГА във финална битка на 3 юли, в която отново победителят играе в елита през сезон 2018/2019.

Завършилите на 8-мо и 9-то място в BUNDESLIGA ще се включат в 1/16 финалите на елиминациите на OPEN CUP. Там освен тези два отбора идват и завършилите на 7-мо, 8-мо и 9-то място в двете предварителни групи на OPEN CUP.  Всички останали отбори от тези групи започват участието си от 1/8 финалите, които ще се изиграят в седмицата 11-15 юни. Схемата на турнира е показана в снимките по-долу. Финалът на OPEN CUP ще се изиграе на 30 юни, събота от 19:30ч.

Мачовете от 9-ти кръг и в трите групи BUNDESLIGA, OPEN CUP ГРУПА А, OPEN CUP ГРУПА В, са назначени в един и същи час и според регламента не могат да се местят и отлагат. Отбори, които не се явят в последните 2 кръга от шампионта, ще загубят квотата си в баражите за място в елита. Отборите може да ползват един от депозитите си в този гръг, а другия в мачовете от елиминациите, в които участват, веднага след като изиграят последния си мач от тях. Ако решат обаче да си заплатят тези два мача, то депозита се прехвърля за новия сезон, което намалява таксата за събиране за новия сезон.

Трансферния прозорец се затваря в четвъртък, 31 май в 23:59ч. От този момент до края на сезона, отборите няма да имат право да записват нови играчи и са длъжни да доиграят мачовете с наличните си футболисти.

От тази година в сила е следното правило, за играчите с два отбора, предложено от отборите в лигата и важи за участниците в баражите между отборите от ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА и BUNDESLIGA. Ако даден играч, който играе в два отбора (един от елита и един от втора дивизия) и стигне до бараж, вземе участие в баража, отборът му победи, то той е длъжен да играе в този отбор в елита през сезон 2018/2019. Ако иска да продължи участието си в текущия отбор от ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА, то той не трябва да взима участие във финалния бараж. Също така, ако в баража му играят двата отбора, то той може да избере в кой от отборите да играе, но това автоматично го задължава да играе в този отбор през сезон 2018/2019. Един играч не може да играе за два различни отбора във финалните баражи за място в елита.


резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици