новини от региона

Bohemians спечели първото издание на OPEN CUP ГФЛ

АФК Марица не даде нужния отпор и заслужено загуби финалната битка

Първото издание на OPEN CUP ГФЛ приключи успешно, най-вече за футболистите на Bohemians, които успяха да спечелят първия си трофей в своята дългогодишна история. След няколко отлагания, породени от лошото време в края на ноември, все пак декември беше благосклонен и позволи на играчите на двата тима да покажат най-доброто от себе си. Двата тима започнаха равностойно срещата, доста предпазливо, точно като на финал. И след като размениха по няколко положения пред двете врати, дойде 12-тата минута, в която "бохемите" откриха резултата чрез добра атака по крилото, завършена от Георги Неделчев с мощен шут между краката на вратаря. Това даде нужния импулс в играта на "небесно-сините", които в оставащите минути до края на полувремето докараха нещата до 4:0 в своя полза. Това бяха минутите на Андрей Палов, който реализира хеттрик и безспорно допринесе максимално за победата.

През втората част Марица тръгна да се връща в срещата, но многото фрапантни пропуски на "синьо-жълтите" лишиха тима от възможността да го направят. Все пак спечелиха втората част с 2:1, но това бе крайно недостатъчно за спечелването на срещата. За крайното 5:2 в полза на Bohemians се разписаха Калин Михайлов (32') и Камен Александров (47'), като "бохемата" успя да се разпише и в двете врати в рамките само на 60 секунди, след като успя да си забие ефектен автогол, след силен шут на Добри Чаков в 48-та минута на срещата.

Така Bohemians е първият носител на OPEN CUP ГФЛ, като това бе пръв трофей за отбора. Отборът обеща да не е последен, като веднага след срещата, голяма част от играчите поляха успеха в пищен коледен банкет.


резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици