новини от региона

И Балканска Гозба остана в елита с гръм и трясък

Зашеметително 11:2 отнесоха Светкавиците на баража

И втория бараж, изигран тази вечер, противопостави на пръв поглед равностойни отбори, завърши с разгромна победа на представителя на ВИСША ЛИГА, защитаващ мястото си. Подобно на първия бараж, Балканска гозба започна убедително двубоя и още във втората минута бе открит от таранът на тима Емил Иманов. Последваха още по-силни минути за "червените", в които те реализираха нови две попадения, първо Цветелин Стоянов в 6-тата и втори гол на Емил Иманов (10'), доведоха нещата до 3:0. Светкавиците върнаха едно попадение чрез Тодор Денев (13'), но след само 300 секунди резултата беше вече безнадежното 5:1, след второто попадение на Цветелин Стоянов и първото на Атанас Савов в срещата. При този убедителен резултат дойде почивката.

Макар и всичко да беше решено, Балканска Гозба продължи с блестящото си представяне и не пощади съперника си по никакъв начин. Нови пет попадения за Цветелин Стоянов, с което сметката му в този мач набъбна до 7гола и по едно за Валентин Козов и Атанас Савов, второ за него в мача, оформиха крайното 11:2 за "червените". Втория гол за Свткавиците дойде в 34-та минута, след комбинация между Видко Златанаов и Венцислав Запрянов, която последния превърна в попадение. Така Балканска Гозба запази мястото си във ВИСША ЛИГА и през 2015г. Светкавицитеще продължат участието си във втория ешалон.

Днес се изигра и последната среща за 2014г. велита, след като ФК Искър и ФК Даяна не можаха да се попедят за крайното 5:5. Това попречи на " нерадзурите" да се преборят за шестото място в крайното класиране, но бе напълно достатъчно за Владислав Велчев, който вкара два гола в мача, изпреварвайки по този начин Николай Петов от VIP Dent и ставайки едноличен лидер в голмайстоската класация на ВИСША ЛИГА с 55 попадения.

Утре остава да се реши последния ребус. АФК Гарата излиза в 19:00ч на терена на СЦ Арена в защита ня мястото си в елита срещу претендента Младежка-1, скоето ще стане ясен и последния член на ВИСША ЛИГА 2015. 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици