новини от региона

Габрово - доминатор в минифутбола в Централна България

Четири отбора от АНЛ Габрово очакват жребия за републиканските турнири на БАМФ

Габрово е доминаторът на минифутбола в северна Централна България. Това показват сухата статистика и неоспоримите факти. А какви са те?

В началото на републиканските надпревари, габровските отбори попаднаха в една зона с най - добрите тимове от Троян, Плевен и Русе. Това бе прието със смесени чувства от неизвестността, която предстоеше. Предимство бяха малките разстояния, които трябваше да се изминават за мачовете.

В Шампионска Лига, шампионите от ФК Стеф Фреш попаднаха в една група с ГП Лука от Плевен и ФК Мечките Русе. Трябваше да се изиграят три турнира, като всеки отбор щеше да домакинства по веднъж. Още при първата си среща в Плевен, габровци загатнаха за силата си. Те загубиха нещастно от русенци, но във втората си среща отвяха домакините, с 8:2 на собственият им терен. За вторият турнир в Русе, плевенчани не се явиха и бяха дисквалифицирани,  а нашите момчета победиха и русенци на техен терен. Така третата среща между ФК Стеф Фреш и Мечките се оказа протоколна и габровци спечелиха групата. На 1/16 финалите, потърпевш бе тима на Куршумите Троян. Иван Лесев отново бе неудържим и по този начин, габровският шампион се класира за 1/8 финалите.

В Лига България, зоната бе разделена на пет групи. Във всяка една от тях имаше по един габровски отбор и всеки един от тях я преодоля.

Първи това стори ВАС Етъра, разправил се с тимовете на Шерифа Тийм от Плевен и Спортинг Троян, по изключително убедителен начин.

Последва ги тима на ФК "Габрово - Палаузово". Палаузовци загубиха нелепо от Арте Плевен, но ТМ Технолоджи от Русе не се яви и нашите момчета продължиха напред.

ФК "Старо Село" 777 бе следващият габровски отбор, класирал се за 1/32 финалите. На терена в Плевен, нашите победиха ФК Разград, а Sushi shef от София не се яви.

Копакабана също бе убедителен, след като с две победи спечели групата си. Потърпевши бяха АФК Гарант Троян и АФК Русчук от Русе.

Най - драматично бе класирането на New Boys, след две равенства. Първото бе срещу ФК Дунав Завинаги, а второто срещу Young Stars от Троян, бе постигнато в намален състав, минутки преди края на мача.

Фазата на 1/32 финалите бе прескочена от тима на ВАС Етъра, тъй като той се оказа победителят от петте групи с най - добри показатели.

ФК "Габрово - Палаузово" направи най - паметният мач в историята на габровският минифутбол. Съперниците от ФК Дунав Завинаги поведоха с 3:0 и тогава палаузовци заиграха на пълни обороти. В последните три минути на срещата, те отбелязаха четири гола и ликуваха с 5:3.

Копакабана изпита обратното чувство. Водейки с 2:1, габровци допуснаха два гола в заключителните две минути на мача и загубиха от Спортинг Троян.

ФК "Старо Село" 777 и New Boys пък бе габровското дерби в тази фаза на надпреварата. В много оспорван мач, селекцията на Кирил Каменополски спечели с 3:2.

Така, хулен и подценяван от мнозина, но вълнуващ все повече габровският зрител, минифутболът в града на Рачо Ковача показа доминиращата си сила в централната част на Северна България. Голяма част от мачовете в местната лига се играят пред многочислена публика, а за дербитата, сп. комплекс Трендафила се оказва тесен пред зрителския наплив. Истинският критерий обаче е надпреварата с отборите от другите градове. И тук, габровци са на четвърто място по брой отбори, класирали се за пролетните кръгове от турнирите на БАМФ. Напълно очаквано София е с девет представители в урните, Враца е с шест, а Благоевград с пет. И на четвърто място е Габрово, със своите четири отбора, очакващи жребия на 13 Януари. След нас са такива футболни градове, като Пловдив, Бургас, Русе, Варна, Сливен, Петрич и много други.

Жребият ще бъде теглен на 13 Януари, Събота, по време на традиционният семинар на БАМФ. Пожелаваме на нашите отбори, той да бъде приемлив за тях и успехите и победите на габровският минифутбол да не спират.

ФК Стеф - Фреш, ВАС Етъра, ФК "Габрово - Палаузово" и ФК " Старо Село" 777, бъдете силни, вярвайте в собствените си сили и дерзайте. Вие сте в елита на минифутбола в страната. Желаем ви успехи на републиканската сцена.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици