новини от региона

Моряците и Любимец 13 продължават схватката за първото място в Seria A

Ботев 18 плътно по петите на лидерите

На 08.01. се изиграха последните четири мача от XIII кръг на MFL Seria A. Цели тридесет гола бяха отбелязани в срещите, а здравата битка за първото място е все така завързана.

В първата среща от понеделничната вечер Ботев 18 надделя трудно над коравия тим на Абсолют с 3:2. С два гола до 14-тата минута “жълто-черните” водеха с 2:0 (Павлов и Тръпков), но Абсолют не се отказаха и успяха да изравнят след точни изстрели на Балев и Великов за 2:2. В герой за победителите се превърна Асад, който се разписа за крайното 3:2.

Любимец 13-Варна продължи с победната серия и през новата година, надигравайки с категоричното 7:0 състава на Патриот. С два гола се отчете Рангочев, а останалите бяха дело на Милков, Тахмисиян, Михов, Д.Йорданов и Байчев. “Патриотите” нямаха никакъв шанс пред вратата на съперника и не успяха да отбележат дори почетно попадение.

С четири гола на Й. Николов Сони-М успя да се справи със съпротивата на Хищници за крайното 5:0. Петото попадение бе дело на Илиев. “Хищниците” удариха греда, която можеше да бъде почетен гол, и определено могат да съжаляват за многото неоползотворени пропуски пред вратата на съперника.

В последната среща за кръга временният водач в класирането Моряците излезе за задължителен успех срещу Тигри. Крайното 11:2 в тяхна полза определено даде заявка за шампионската титла, а с основна заслуга за победата бяха Жеков и Василев, които се разписаха по пет пъти. Единадесетият гол бе дело на Атанасов, а почетните голове за Тигри отбелязаха Кабранов и Пеев.

Така след изиграването на всички срещи от XIII кръг в Seria A статуквото на върха се запазва. Лидер в подреждането е тимът на Моряците с актив от 33 точки. Вторият Любимец 13-Варна е със същия точков актив, но и мач по-малко и по-лоша голова разлика. Трети е Ботев 18 с 30 спечелени точки, като “жълто-черните” непрестанно дебнат за грешка на някой от водачите. Челната четворка допълва Сони-М с 26 точки. 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици