новини от региона

Мини Футболна Лига - Варна стартира с познат шоу стил

Дръзки с изненадващо поражение, Pulse на косъм от трите точки

На 07.01. в спортен комплекс “Gatsby” Мини Футболна Лига - Варна даде начало на своите турнирни сблъсъци за новата 2018 г. Три срещи от XIII кръг на Seria A се изиграха, които показаха, че и през тази година нищо по-различно от атрактивен мини футбол не очаква феновете на този спорт във Варна.

В най-неочаквания резултат за деня отборът на МФК BLADES постигна успех с 4:3 над доскорошен водач в таблицата в лицето на МФК Дръзки. Хеттрик на Емил Стоянов (10’, 12’, 39’) подпечата трите точки за победителите, които поглеждат по-смело към горната половина на таблицата. Четвъртият гол за тима отбеляза Георги Ненчев (5’), а попаденията за Дръзки бяха дело на Мирослав Рошманов (16’), Никола Иванов (42’) и Радослав Йорданов (44’).

МФК Владислав постигна трета победа от началото на сезона в Seria A, постигайки категоричен успех с 4:1 над новака МФК “ТИТАНИ”. Галин Киров бе над всички за успеха със своите две попадения (2’ и 16’). Другите два гола бяха дело на Владимир Иванов (29’) и Александър Чернев (44’). Почетното попадение за “ТИТАНИ” отбеляза Павел Александров (43’), а тимът му все още е в търсене на първата си точка в надпреварата.

В срещата с най-драматична развръзка отборите на MFC Pulse и МФК Massive Attack завършиха наравно при 2:2, но със сигурност Pulse трябва да съжаляват много повече за изпуснатите три точки. Именно чрез попадения на Наско Младенов (19’) и Красен Георгиев (28’) тимът водеше с 2:0, но допусна драматично изравняване само в рамките на две минути. Герои за Massive Attack бяха Росен Тодоров (38’) и Генади Николов (40’), носейки ценната точка за отбора си.

Една среща от програмата на Seria A не се изигра поради неявяването на състава на МФК Трета Възраст. Съперникът FC INTERSTARS получи служебно 5:0 и три точки в актива си, а бъдещето на Трета Възраст в турнира подлежи на обсъждане от Дисциплинарната комисия на Мини Футболна Лига, като потенциално изваждане грози неявилия се тим.

В рамките на днешния ден (08.01.) предстои да се изиграят останалите срещи от XIII кръг, като и четирите сблъсъка предвещават здрава битка на терена. Ето и програмата за днешния ден:

20:00 МФК Ботев 18 - АФК Абсолют Варна

20:50 МФК Патриот - ФК Любимец 13-Варна

21:40 МФК Хищници - Сони-М

22:30 МФК Моряците - МФК Тигри 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици