новини от региона

Тринадесет отбора "изплуваха" в следващия кръг на "Siza Sport КУПАТА НА ПЛОВДИВ"

Още десет срещи очакват развръзката

Водният апокалипсис, залял Пловдив и страната през последните два дни, подложи на изпитание 1/32 финалите от "Siza Sport КУПАТА НА ПЛОВДИВ". Във вторник неспиращия дъжд отложи 8 от деветте двубоя, като само решителността на "Десант-68" и "Последен Шанс" доведе до това, двата тима да изиграят срещата по между си. Очакванията "военните" да имат предимство в мокрото време не се оправдаха, след като "ветераните" се справиха със съпротивата и продължават напред, побеждавайки с 3:8.

В сряда природата се смили над футболистите и цели седем мача успяха да се изиграят, след като дъжда спря. МФК Евмолпия беше безкомпромисен след 0:13 над "BTL UNITED". Без никакви изненади минаха сблъсъците, противопоставящи отборите от двете нива в йерархията на ГФЛ: AFC "Cvet Junior" не позволи да бъде победен от "Победа" (Царацово), надделявайки с 4:1; "Балканска Гозба" победи, макар и трудно, "Фаворит" с 8:6.  Още повече се изпотиха футболистите на "Пълдин Атлетик", на които се наложи да потреперят, да играят с човек по-малко на два пъти по 5 минути, за да дочакат последната минута, в която да пречупят ФК "Илюминати" за крайното 3:5. 

Драмата бе на срещата "BOHEMIANS" - "Лаос", където се стигна до изпълнение на дузпи, след 3:3 в редовното време. Старата слабост на "небесно-сините" се прояви в пълна сила и пореден двубой с дузпи бе загубен - 2:3. Това попречи на "бохемите" да вземат скалпа на първодивизионен отбор, а след мача на клубния сайт започна анкета за промяна на името на отбора: "Дузпаджиите" или ФК "Бялата точка".

Изненадата дойде в двубоя "СИНИ ОРЛИ" - "DEMBA TEAM" - 4:9. Силно подценяване на съперника от страна на "сините" и пълно раздаване, съчетано със сърцата игра на противника, доведе до това, представителят на група CALCIO да ликува в края на срещата, мислейки си за жребият за 1/16 финалите. Единствения сблъсък на ниво "Б група" противопостави FC "Siza Sport" - "Криско". Макар и споснори на надпреварата, момчетата на Пътър Симеонов се поизпотиха максимално срещу "шахматистите", които са един от най-турнирните отбори в лигата, като имат 2 финала в последните 2 години, независимо, че в шампионатите винаги са в дъното на класирането. Развръзката в срещата дойде през втората част, като едва десет минути преди края "Siza" успя да си осигури комфортна преднина от три гола, преди Пачев от "Криско" да оформи крайното 3:1.

Пет отбора продължават напред, след като съперниците им се отказаха от игра: "La Furia", "АКВА БИЛД", "ЕЛМА ТАКСИ", "VIP Dent" и "Любекс". Днес и утре ще се изиграят 8 от оставащите 10 двубоя до края на 1/32 финалния епат на "Siza Sport КУПАТА НА ПЛОВДИВ

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици