новини от региона

М+С ХИДРАВЛИК е новият републикански шампион на МФЛ

М+С хидравлик победи ЦСКА Varna FIRM в последният си двубой в турнира и грабна титлата в републиканският шампионат на мини футболна лига

МФК "М+С Хидравлик" гр. Казанлък влезе в историята на МФЛ, като остана непобеден в републиканските финали, които се проведоха в к.к. Камчия през изминалия уикенд.

Момчетата водени от Иван Търпанов се изправих срещу шампионите на Пловдив, Варна и Белослав и изиграха 3 мача в рамките на два дни  по кръгова система. 

В първият кръг на турнира M+C Хидравлик се изправи срещу шампиона на Пловдив МФК "No Mercy" и го победи с 7:2, а цели 5 гола отбеляза голмайстора на турнира Теодор Кьосев. В другата среща от кръга ЦСКА и Las Bellas си спретнаха истински голов трилър след като на полувремето резултата бе 3:1 в полза на варненските армейци, но след почивката белославските лъвове отбелязаха цели три безответни гола и се поздравиха с 3-те точки в срещата. 

Вторият кръг на турнира изправи шампионите от гр. Казанлък МФК "М+С Хидравлик" срещу МФК "Las Bellas" гр. Белослав и ЦСКА - Varna FIRM срещу МФК "No Mercy" гр. Пловдив. Армейците от морската столица се справиха с лекота със съперника след 4:0 и след грешката на старта очакваха развоя от следващата среща, за да изградят стратегията си в турнира. М+С Хидравлик и Las Bellas завъртяха истинско дерби с много положения и красиви моменти, но в крайна сметка разделиха точките след 1:1. Това направи 3-ия кръг в надпреварата изключително завързан, като цели 3-ри отбора имаха шанс да грабнат трофея. 

Финалните мачове започнаха със срещата между No Mercy и Las Bellas, като белославските лъвове стигнаха изключително трудно до успеха след 4:2 и това означаваше, че последната среща между ЦСКА и M+C Хидравлик ще реши шампиона в турнира. Шампионите от долината на царете започнаха вихрено двубоя и си личеше, че искаха титлата след като до почивката водеха с 3:0. Армейците обаче не склониха глава и вдигнаха значително оборотите през второто полувреме, като още в началото върнаха две от попаденията, за да завържат мача. При 3:2 обръча около вратата пазена от Валентин Христов (М+С Хидравлик) се стесни, но всячески вратаря отразяваше всичко с което си заслужи и наградата "Най-добър вратар" на Републиканското п-во по мини футбол на МФЛ. Пре резултат 3:2 в полза на М+С Хидравлик завърши и последната среща в турнира и отборът от гр. Казанлък грабна титлата "Републикански шампион по мини футбол". 

За MVP на турнира бе определен Валентин Вълев също от М+С Хидравлик с цели 5 гола и 4 попадения в 3 мача. Втори в класирането също със 7т., но с по-лоша голова разлика се нареди отборът на МФК "Las Bellas" гр. Белослав, а бронзовите медали останаха за МФК "ЦСКА-Varna FIRM" гр. Варна. Най-младият отбор на турнира, отборът на МФК "No Mercy" гр. Пловдив остана 4-ти в крайното класиране.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици