новини от региона

Започна регистрацията за сезон 2017/2018 на Мини Футболна Лига

Сезон 2017/2018 се очертава като сезоните на град Варна след като в Royal League отборите вече са много над професионалното ниво!

Мини Футболна Лига даде старт на кампанията по набиране на желаещи отбори да се състезават в предстоящия сезон 2017/2018. В него участие могат да вземат всички желаещи отбори, записали се в срок, описан по-долу. Право на участие в най-високото ниво на шампионата имат отборите участници в Royal League 2016/2017, запазили това право, като и тези които през същия сезон спечелиха право на участие от долния ешелон - Seria A. Всички останали отбори, както и новозаписаните започват от второто ниво в йерархията на МФЛ.

ЗАПИШИ СЕ ЗА УЧАСТИЕ ТУК

1. Формат на "Royal League" 2017/2018 

Право на участие в Royal League имат следните отбори:

ЦСКА-Varna FIRM, МФК Скрита Сила, МФК Дубала, МФК Respect, МФК Макао, МФК Балерини, МФК Godzila, МФК TNT, МФК Veldim 1, МФК Interstars, МФК Amici, МФК Лудогорец Доброплодно, МФК Трагедия, МФК Възраждане, както и победителя от баража между МФК Трета Възраст и МФК Албион, а новият отбор в Royal League ще бъде МФК СОД DSC.

Право на участие в Seria A имат следните отбори:

МФК Ботев 18, МФК Хищници, МФК Сони - М, МФК Massive Attack, МФК Pulse, МФК Патриот, МФК Interstars 2, МФК Варна, МФК V2 и МФК Торпедо Варна.

Ще се изиграят 29 кръга. В първите 15 отборите играят всеки срещу всеки, разпределени чрез жребий. След 15-ти кръг отборите се разделят на две осмици (Първа Лига и Втора Лига), като точковият актив до момента се разделя на две, а тимовете играят по два пъти на разменено гостуване с отборите от своята осмица.

  В края на 29-ти кръг отборът на 1-во място в Първа Лига се обявява за шампион и ще представя Варна заедно с вицешампиона в най-комерсиалният републикански турнир - Шампионска Лига. Заелите 4-то и 5-то място ще представят нашият град във вторият по престиж Републикански турнир - Лига България. Отборите на 7-мо и 8-мо място във Втора лига изпадат от Royal League за следващия сезон. Отборите на 6-тo и 5-то място играят с представители на втория ешелон - Seria A финални баражи за оставане в групата. Баражите са в един мач, като при равенство се изпълняват дузпи.

МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА си запазва правото на промени във формата, според броя на записаните отбори.

2. Турнир „MISHO SPORT CUP“

Турнирът ще се проведе паралелно на шампионата и в него ще вземат участие всички записани отбори от всички нива на Мини Футболна Лига. Играе се на принципа на директна елиминация, като отборите се разпределят чрез жребий всеки кръг. В разпределението отборите са равно поставени, без значение на групата. Играе се до определяне на шампион. Точната схема на турнира ще се определи в началото на сезона, след окончателното структуриране на Мини Футболна Лига. Победителят в "MISHO SPORT CUP" ще играе допълнителен бараж с третият в крайното класиране на Първа Лига, който ще определи третият представител на града ни в ШАМПИОНСКА ЛИГА на БАМФ.

3. Турнир „HSM CUP“

Турнирът ще се проведе паралелно с финалната фаза на MISHO SPORT CUP и в него ще вземат участие всички 3-ти отбори от групите в MISHO SPORT CUP. Играе се на принципа на директна елиминация, като отборите се разпределят чрез жребий всеки кръг и играят символично домакинство и гостуване във всяка фаза и се взема под внимание головете на чужд терен. В разпределението отборите са равно поставени, без значение на групата от която идват. Играе се до определяне на шампион. Точната схема на турнира ще се определи в началото на сезона, след окончателното структуриране на Мини Футболна Лига. Победителят в "HSM CUP" ще представлява Варна в републиканския турнир ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2018/2019.

4. Такси за участие

За да участва даден отбор в шампионатите и турнирите на МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА то следва да заплати следните такси:

- такса участие в сезон 2017/2018 - 60лв (заплаща се еднократно в началото на сезона);

- депозит за участие - 50лв. (включва таксата за последният кръг от шампионата и се заплаща еднократно в началото на сезона);

- картотека за футболист - 12 лв*/година (плаща се задължително преди първия мач на играча в лигата, включва регистрирането на играча в системата и индивидуален медицински преглед. Регистрираните до момента футболисти не заплащат картотеки докато не им изтече срока на текущите.)

- такса на отбор - 50 лв/мач (всеки мач, в който отборът участва се заплаща)

(* играчи, които все още имат действаща картотека, я заплащат до 1 месец преди тя да им изтече. Играч, без платена картотека, отбелязана в системата, няма да може да вземе участие в мач и ще бъде заличен от състава на отбора до 15 дни след датата на изтичане на картотеката)

5. Регламент и правилник

Турнирите и шампионатите за отборите участници в шампионата и турнирите, се организират и провеждат по правилниците на Мини Футболна Лига. За сезон 2017/2018 отборите трябва да запишат в състава си минимум 9 футболиста и максимум 25. В началото на сезона отборите могат да изтрият ненужните футболисти от състава си, като те ще могат в продължение до 10-ти кръг да записват свободно по един човек на седмица, до достигане на максималния брой 25 играча.Следващият трансферен период в който ще могат д трият състезатели е зимната пауза.

В състава на отбор от Seria A ще могат да се запишат до 3 футболиста играещи в отбори от Royal League(Първа и Втора Лига след разделението). Играч, записан в Seria A, може да бъде преотстъпен в отбор от Royal League, но веднъж подаден в даден отбор като основен, не може да сменя основния си отбор когато трансферния прозорец е затворен. Промяна на отбор се прави по време на трансферните прозорци.

Играч, който играе с неплатена картотека, се води за нередовен. В случай, че противникът пусне жалба за нередовен състезател, то отборът ще загуби текущия двубой служебно. Изтеклите се заплащат предварително преди двубоя, без да е необходимо отборът да бъде подсещан от длъжностни лица за това. Всеки капитан има информация за изтеклите картотеки и е длъжен да следи за заплащане им.

6. Срокове за записване

Отборите от Royal League и Seria A следва до 08 Септември 2017г да заявят своето участие, като заплатят всичките си такси. Жребият за 1 фаза на шампионата ще се изтегли на 15 Септември 2017г. 

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПИСВАНЕ: 0895 864 963, mflbulgaria@gmail.com

КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 

Royal League и Seria A - 08 Септември 2017г. 

7. Предварителен график за сезон 2017/2018

Всички мачове от ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА ще се играят на терените на Ku De Ta Park(Бившия Plaza Park), като двубоите ще бъдат насрочени основно в дните неделя за Seria A и неделя и понеделник за Royal League, в часовете 19:00 - 23:00ч. и по изключение в събота. (ако отборите надхвърлят обща бройка от 36 отбора).


8.Изисквания към отборите Royal League:
- Еднакви екипи
- Номера на екипите
- Всеки трансфер се извършва след медийно известяване и постване на снимка с пост и известяване за новият играч поне в страницата отбора във Фейсбук до 24 часа преди мини футболната среща.
- Всеки отбор трябва да има фейсбук страница на отбора си.
- Всеки отбор трябва да е запознат с регламента на всеки един от турнирите, в които участва, за да избегне утежнения в организацията си и да не възпрепятства нормалното протичане на турнира.
- В МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА ПРОГРАМАТА ЗА ЦЕЛИЯТ ШАМПИОНАТ СЕ ОБЯВЯВА ПРЕДВАРИТЕЛНО И НЕ ТЪРПИ ОТЛАГАНИЯ. 
- При две неявявания за мини футболна срещи от предварителната програма екипа на Мини Футболна Лига си запазва правото на база предварителната "Наредба за организиране на Мини футболен шампионат 2017/2018" да изхвърли отбора от шампионатите си. 

ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА ТУРНИРА ЩЕ Е НА 24.09.2017Г. ОТ 19:00 В ЗАЛА 1 НА Ku De Ta Park .

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици