новини от региона

Турнир по Beach Sepak Takraw /плажен джитбол/ в Пловдив

Градска Футболна Лига и Bulgarian Beach Sepak Takraw организират за първи път в Пловдив, турнир по Beach Sepak Takraw / плажен джитбол/ по двойки. Състезанието ще се проведе на 19-ти и 20-ти август на игрищата за плажен волейбол на ВК "Марица", които се намират в спортното сърце на Пловдив - до гребната база. Основната схема на надпреварата е предвидена за 8 отбора, които в неделя ще играят групова фаза, след което елиминации до определяне на шампион. Ако отборите са повече от 8, то в събота се играят квалификации до достигане формата на основната схема. Желаещите да участват следва да се запишат до 17 август 2017г - тел: 0892 242 838 или gradska.liga@gmail.com. Таксата за участие в турнира е 20лв на отбор.

Турнирът в Пловдив, е част от регионалните турнири във Варна (5-6.08), Бургас (12-13.08) и Шкорпиловци (26-27.08). "Гранде финале" ще се проведе във Варна на централния плаж на 17.09.2017г., като участие в него ще взимат победителите от всеки регионален турнир. Освен тях, във всеки град ще има по една звездна двойка футболисти, които също ще участват на "Гранде финале". За пловдивска звездна двойка са поканени Александър Александров и Здравко Лазаров. Те ще изиграят демонстративен мач с победителят за град Пловдив в края на надпреварата.

Регламент:

Участват двама състезателя в отбор. Играчите имат право при отиграването на топката да използват крака, гърди, рамо и глава. Не се позволява игра с ръце.  Препоръчителни са атрактивни изпълнения със задни и странични ножици. Началният удар се изпълнява с крак. Първият начален удар се изпълнява  след жребий. След изпълнението му играчите на противниковия отбор са задължени да направят поне две докосвания до топката преди да я върнат от другата страна на мрежата. Позволени са до 3 докосвания преди връщането на топката в противниковата половина. Един състезател не може да прави две последователни докосвания до топката. Точка се отсъжда при падане на топката на земята, при две последователни докосвания от един играч, при допир на играч до мрежата при отиграването й, при връщането й с едно докосване след изпълнение то на сервис, или ако не бъде върната в противниковата половина. 

Играе се до 2 от 3 сета. Играе се до 15 точки с 2 точки разлика в сет. При равенство /14-14/ сетът се печели от отбора направил 2 точки преднина, или достигнал пръв до 17 точки /което първо се случи/. При равенство в сетовете се играе тайбрек до 8  точки с 2 точки разлика в него. При равенство /7-7/, тайбрекът се печели от отбора направил 2 точки преднина, или достигнал пръв до 10 точки.  

Размер на терена: 13,4 на 6,1 метра, височина на мрежата: 1,55 м. 

Играе се с топка размер 5.

За повече информация и записване: 0892242838 - за Пловдив и 0895864963 - за всички турнири на морския бряг.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици