новини от региона

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ В СЕЗОН 2017/2018 НА REFAN ФУТБОЛ 7

Футболна Академия "Пловдив" и Градска Футболна Лига дават старт на кампанията по набиране на отбори да се състезават в предстоящия сезон 2017/2018 на REFAN ФУТБОЛ 7. В него участие могат да вземат всички желаещи отбори, записали се в срок, описан по-долу. Право на участие имат всичките осем отбора, взели участие в пилотното издание на надпреварата, както и всички новозаписали се отбори.

ЗАПИШИ СЕ ЗА УЧАСТИЕ ТУК 

1. Формат на "REFAN ФУТБОЛ 7" 2017/2018

Турнирът ще се проведе по кръгова система, в два полусезона, всеки срещу всеки. Броят на кръговете ще зависи от броя на записаните отбори, като програмата ще бъде обявена на по-късен етап. Шампион ще бъде отборът, който в крайното класиране има най-много точки. При равенство в точките между два отбора, се гледат преките двубои по между им. При равенство в точките на повече от два отбора, се прави класиране само от мачовете по между им.

2. Такси за участие

За да участва даден отбор в шампионата на REFAN ФУТБОЛ 7 то следва да заплати следните такси:

- такса участие в сезон 2017/2018 - 60лв (заплаща се еднократно в началото на сезона);

- картотека за футболист - 6лв*/година (плаща се задължително преди първия мач на играча в лигата)

- такса за мач - 45лв/мач (всеки мач, в който отборът участва се заплаща)

(* играчи, които имат картотека в Градска Футболна Лига, не заплащат нова такава. Картотеката е обща за двата формата на мини футбол)

3. Регламент и правилник

За есенния полусезон 2017/2018, отборите трябва да запишат в състава си минимум 10 (десет) футболиста, с които да стартират първенството. В хода на полусезона, към списъка могат да се добавят до максимум 25 (двадесет и пет) състезатели.

След приключване на първия полусезон, следва зимна пауза, през която се отваря трансферен прозорец, по време на който капитаните могат да трият и добавят състезатели. Всеки тим започва пролетния полусезон отново с минимум 10 (десет) и завършва с максимум 25 (двадесет и пет) футболиста, като тук вече има и условие поне 10 (десет) от тях да са били картотекирани в същия тим и през есенния дял на шампионата.

Играч, картотекиран в даден отбор, не може да бъде преотстъпен в друг отбор от REFAN ФУТБОЛ 7 до края на съответния полусезон. Промяна в списъците се прави само по време на трансферните прозорци.

Играч, който играе с неплатена картотека, се води за нередовен. В случай, че противникът пусне жалба за нередовен състезател, то отборът нарушил правилата, ще загуби текущия двубой служебно. Картотеките се заплащат предварително, преди двубоя, без да е необходимо отборът да бъде подсещан от длъжностни лица за това. Всеки капитан ще има информация за изтеклите картотеки и е длъжен да следи за заплащане им.

Срещите ще се провеждат на терен с размери 50 x 35 метра, като вратите са с размери 5 х 2 метра. Ръководят се от лицензиран от БФС футболен рефер, в присъствието на медицинско лице и делегат.

Отборите се състоят от 7 (седем) състезатели – 6 (шест) полеви и вратар.

Играят се 2 (две) полувремена от по 25 (двадесет и пет) минути с почивка между тях от максимум 5 (пет) минути.

Смените са неограничен брой, като се извършват в движение, но без това да влияе на играта. Смяната се прави като на едно и също място на терена излиза единият футболист и съответно влиза другият. 

Тъч (странично хвърляне) се изпълнява с крак, като не може да се реализира гол директно.

Вратарят няма право да лови с ръце топка, върната с крак към него от съотборник.

При изпълнение на свободен удар, стената е на 5 (пет) метра отстояние от топката, при корнер – също 5 метра, а при тъч – 3 метра.

Точката за изпълнение на наказателен удар е на 9 (девет) метра от гол линията.

Правилото за  засади не се прилага.

При шпагат се отсъжда нарушение и жълт картон. Ако шпагатът е чист, но в краката на противник (или на близко разстояние, по преценка на съдията) е непряк свободен удар. Ако е с контакт с противниковия играч – пряк свободен удар и картон. Чист шпагат в наказателното поле – непряк свободен , в случай на контакт с противника – дузпа. Вратарят има право на шпагат в наказателното поле, но само чист. Ако излезе извън полето, важат правилата на полеви играч.

Състезател получил жълт картон излиза от игра за 5 минути наказание (индивидуално), като се заменя с друг играч. Ако няма наличен резервен състезател, то потърпевшият отбор играе с намален състав за времето на наказанието.

Състезател получил червен картон (директно или с натрупване – два жълти) напуска терена и няма право да влиза в игра до края на срещата, като отборът му играе в намален състав в продължение на 5 (пет) минути, след което в игра влиза резервен състезател.Отново ако няма резервен състезател, то потърпевшият тим играе с намален състав до края на футболната среща.

В сила са следните наказания: 

за натрупани три жълти картона – наказание 1 (една) среща.

за червен картон от натрупани два жълти – наказание 1 (една) среща.

за директен червен картон:

- за игра с ръка или нарушение предотвратяващо гол - наказание 1 мач.

- за грубо нарушение застрашаващо здравето наказание 3 мача.

- за удар на играч, съдия, делегат  и  т.н. - наказание 6 мача. 

4. Срокове за записване

Отборите от REFAN ФУТБОЛ 7 следва до 28 АВГУСТ 2017г да заявят своето участие и съответно да заплатят всичките си такси. Жребият за 1 фаза на шампионата ще се изтегли на 29 август 2017г.

За да заявят своето участие, отборте, които все още нямат регистрация, е добре да се регистрират първо, като как да направят това могат да разберат тук.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПИСВАНЕ: 

0887 593 548, tonio76@abv.bg

КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 

REFAN ФУТБОЛ 7 - 28 АВГУСТ 2017г.

5. Предварителен график за сезон 2017/2018

Всички мачове от REFAN ФУТБОЛ 7 ще се играят на терените на ФУТБОЛНА АКАДЕМИЯ "ПЛОВДИВ" (СУ „Свети Софроний Врачански“, кв. Тракия), като двубоите ще бъдат насрочвани приоритетно в дните Понеделник и Четвъртък, в часовете 20:00 и 21:00ч. и само по изключение в други седмични дни. 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици