новини от региона

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ В СЕЗОН 2017/2018 НА ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА

Градска Футболна Лига даде старт на кампанията по набиране на желаещи отбори да се състезават в предстоящия сезон 2017/2018. В него участие могат да вземат всички желаещи отбори, записали се в срок, описан по-долу. Право на участие в най-високото ниво на шампионата имат отборите участници във ВИСША ЛИГА 2016/2017, запазили това право, като и тези които през същия сезон спечелиха право на участие от долния ешелон. Всички останали отбори, както и новозаписаните започват от второто ниво е йерархията на ГФЛ.

ЗАПИШИ СЕ ЗА УЧАСТИЕ ТУК

1. Формат на "ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА" 2017/2018 

Право на участие имат следните отбори:

VIP DENT, КЦМ 2000 ГРУП, ИМХОТЕП, АКВА БИЛД, ИНФИНИТ ЕНЕРДЖИ, ФК Даяна, Тарос Трейд, Пълдин Атлетик, СИНИ ОРЛИ, Балканска Гозба, AFC Cvet Junior, Ф.К. ОАЗИС, АПФК Пловдив, Лаос, FC Fighters и Трада Дизайн.

Ще се изиграят 29 кръга. В първите 15 отборите играят всеки срещу всеки, разпределени чрез жребий. След 15-ти кръг отборите се разделят на две осмици, като запазват точките, натрупани до момента.

Чрез жребий от 16-ти до 22-ри включително, отборите играят всеки срещу всеки, но само с отборите от своята осмица. При мачове от горната осмица, отборите получават по 3 точки за победа и 1 за равен. При мачове от втората осмица, при победа се получават 2 точки, при равенство - 1. Класирането се запазва общо и за двете осмици. В края на 22-ри кръг отборите отново се разделят на две осмици, като се гледа моментното класиране на отборите.

Чрез жребий от 23-ти до 29-ъи включително, отборите играят всеки срещу всеки, но само с отборите от своята осмица. При мачове от горната осмица, отборите получават по 3 точки за победа и 1 за равен. При мачове от втората осмица, при победа се получават 2 точки, при равенство - 1. Класирането се запазва общо и за двете осмици. В края на 29-ти кръг отборът на 1-во място се обявява за шампион, вторият за вицешампион. Отборите на 15-то и 16-то място изпадат от ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА за следващия сезон. Отборите на 13-ти и 14-то място играят с представители на втория ешелон финални баражи за оставане в групата. Баражите са в един мач, като при равенство се изпълняват дузпи.

2. Формат на LA LIGA и CALCIO 2017/2018

I фаза:  Всички отбори се разделят в групи, според броя на записаните отбори, като точна яснота ще има на техническата конференция преди сезона. По предварителен план, групите ще са две от по 10-14 отбора.На базата на крайното класиране в тази фаза, отборите ще преминават по различен път към 2 фаза. 

II фаза:  Най-добрите 10 отбора от двете групи, спрямо класирането от 1 фаза, ще формират една нова група (Bundesliga), в която ще играят всеки срещу всеки, а останалите отбори ще влезнат в схемата на турнира OPEN CUP ГФЛ. Победителят в тази група, заел първото място в крайното класиране ще получи директна квота за ВИСША ЛИГА 2018/2019г. Заелият второ място играе със заелия трето място финален бараж за втората директна промоция за елита. Загубилият този двубой ще играе нов бараж, този път със завършилия на 14-то място във ВИСША ЛИГА отбор, като залогът е място в горната група. Завършилите от 4-то до 7-мо място отбори играят полуфинален бараж по схемта 4-ти vs 7-ми и 5-ти vs 6-ти. Победителите се срещат във финална битка, която им дава право на участие в бараж с 13-тия в крайното класиране на ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА, което ще е директен сблъсък за последното място при „майсторите“. Загубилите двата полуфинала, както и отборът завършил на последните 8-мо, 9-то и 10-то място ще се включат в елиминационната фаза на OPEN CUP ГФЛ.

OPEN CUP ГФЛ ще събере отборите, които не попаднат в топ 10, както и отборите, които са проявили желание по време на сезона, да е включат в ОАЗИС Градска Футболна Лига. Точна схема на турнира ще бъде обявена след администриране на шампионата, но по предварителни разчети, турнирът ще бъде разделен на 2 части:  групова фаза и елиминации.  Точно колко групи, с по колко отбора, колко мача в тях, както и колко кръга ще са елиминациите ще стане ясно когато всичко около броя на отборите стане ясно.

*ОАЗИС ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА си запазва правото на промени във формата, според броя на записаните отбори.

2. Турнир „КУПАТА НА ПЛОВДИВ“

Турнирът ще се проведе паралелно на шампионата и в него ще вземат участие всички записани отбори от всички нива на Градска Футболна Лига. Играе се на принципа на директна елиминация, като отборите се разпределят чрез жребий всеки кръг. В разпределението отборите са равно поставени, без значение на групата. Играе се до определяне на шампион. Точната схема на турнира ще се определи в началото на сезона, след окончателното структуриране на Градска Футболна Лига. Победителят в "Купата на Пловдив" ще играе допълнителен бараж с третият в крайното класиране на ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА, който ще определи третият представител на града ни в ШАМПИОНСКА ЛИГА на БАМФ.

3. Турнир „КУПА НА ЛЮБИТЕЛИ НА КУПИ“

Турнирът ще се проведе паралелно на шампионата и в него ще вземат участие всички записани отбори в Градска Футболна Лига, които не се състезават във ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА. Играе се на принципа на директна елиминация, като отборите се разпределят чрез жребий всеки кръг. В разпределението отборите са равно поставени, без значение на групата. Играе се до определяне на шампион. Точната схема на турнира ще се определи в началото на сезона, след окончателното структуриране на Градска Футболна Лига. Победителят в "Купа на любители на купи" ще представлява Пловдив в републиканския турнир ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2018/2019.

4. Такси за участие

За да участва даден отбор в шампионатите и турнирите на ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА то следва да заплати следните такси:

- такса участие в сезон 2017/2018 - 60лв (заплаща се еднократно в началото на сезона);

- депозит за участие - 90лв (включва 2 предплатени мача, заплаща се еднократно в началото на сезона);

- картотека за футболист - 6лв*/година (плаща се задължително преди първия мач на играча в лигата)

- такса за мач - 45лв/мач (всеки мач, в който отборът участва се заплаща)

(* играчи, които все още имат действаща картотека, я заплащат до 1 месец преди тя да им изтече. Играч, без платена картотека, отбелязана в системата, няма да може да вземе участие в мач и ще бъде заличен от състава на отбора до 15 дни след датата на изтичане на картотеката)

5. Регламент и правилник

Турнирите и шампионатите за отборите участници в шампионата и турнирите, се организират и провеждат по правилниците на Градска Футболна Лига. За сезон 2017/2018 отборите трябва да запишат в състава си минимум 9 футболиста и максимум 25. В началото на сезона отборите могат да изтрият ненужните футболисти от състава си, като те ще могат в продължение на целия турнир да записват свободно нови футболисти, до достигане на максималния брой 25 играча. Трансферният прозорец ще бъде отворен до 10 септември за ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА и до 24 септември за останалите групи. До тогава ще могат да се трият футболисти. След това ще могат да се добавят само нови футболисти, без да се трият, до началото на зимната пауза.Тогава отново ще може да се изтрият излишни играчи. 

В състава на отбор от LA LIGA/CALCIO/BUNDESLIGA/OPEN CUP ГФЛ ще могат да се запишат до 3 футболиста играещи в отбори от ВИСША ЛИГА, но те не могат да са от един и същи тим. Играч, записан в даден отбор, може да бъде преотстъпен в отбор от ВИСША ЛИГА, но веднъж подаден в даден отбор като основен, не може да сменя основния си отбор когато трансферния прозорец е затворен. Промяна на отбор се прави по време на трансферните прозорци.

Играч, който играе с неплатена картотека, се води за нередовен. В случай, че противникът пусне жалба за нередовен състезател, то отборът ще загуби текущия двубой служебно. Изтеклите се заплащат предварително преди двубоя, без да е необходимо отборът да бъде подсещан от длъжностни лица за това. Всеки капитан има информация за изтеклите картотеки и е длъжен да следи за заплащане им.

6. Срокове за записване

Отборите от ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА следва до 15 АВГУСТ 2017г да заявят своето участие, като заплатят всичките си такси. Жребият за 1 фаза на шампионата ще се изтегли на 15 август 2017г. 

Отборите от LA LIGA/CALCIO следва до 28 АВГУСТ 2017г да заявят своето участие, да заплатят всичките си такси. Жребият за 1 фаза на шампионата ще се изтегли на 29 август 2017г.

За да заявят своето участие, старите отбори е необходимо да се впишат с потребителското си име и парола на капитан. Там ще видят меню, подканващо отборът да заяви участие. Това на практика е заявката за участие за новия сезон. Новите отбори, които все още нямат регистрация, е добре да се регистрират първо, като как да направят това могат да разберат тук.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПИСВАНЕ: 0892 242 838, gradska.liga@gmail.com

КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 

ШАНС 2000 ВИСША ЛИГА - 15 АВГУСТ 2017г.

LA LIGA / CALCIO - 28 АВГУСТ 2017г. 

7. Предварителен график за сезон 2017/2018

Всички мачове от ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА ще се играят на терените на МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР ПЛОВДИВ, като двубоите ще бъдат насрочени основно в дните вторник и сряда, в часовете 19:00, 20:10 и 21:15ч. и по изключение в понеделник, четвъртък и петък (ако отборите надхвърлят обща бройка от 36 отбора) . Ето предварителен график за дните, в които ще бъдат назначени мачовете през целия сезон:

СПИСЪК НА ОТБОРИТЕ ЗАЯВИЛИ УЧАСТИЕ МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ТУК  

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата