новини от региона

Краят на сезон 2016/2017 е близо

Трансферният прозорец затваря в 23:59 на 8 юни 2017

Ето, че предстои последния, най-горещ месец от сезон 2016/2017 на Оазис Градска Футболна Лига. Развръзката в почти всички шампионати и турнири все още не е ясна, като и в двете нива на лигата всичко изглежда ще се реши в последния кръг. 

За ВИСША ЛИГА предстоят 4 кръга. Два тима спорят за титлата, като VIP Dent и КЦМ 2000 ГРУП са на само една точка разлика, и ако в следващите 3 кръга не стъпят на криво, до на 8 юли ще играят един срещу друг, в мач от 29 кръг, битка за първото място.

За втория ешелон FC Fighters държат съдбата си в свои ръце, като преди последния кръг водят с 3 точки на конкурентите и само загуба в срещата им срещу АФК ХАОС, може да им обърка сметките. Разбира се, при загуба започват големите сметки, защото преследвачите Десант-68 и Последен Шанс играят по между си, както и Младежка 1 има мач с Брестник, тоест при някой от възможните многото възможни комбинации, може да имаме и друг шампион на Bundesliga. В крайна сметка в сряда от 20:15ч. единствено FC Fighters могат да направят сметките излишни.

Не така стоят нещата за второто и третото място в Bundesliga. Както се вижда 3 са отборите с амбиции и възможности за там, като най-големите шансове разбира се са за Младежка 1 , с оглед на прекия двубой между останалите 2 отбора. А залога е голям. След края на 9-ти кръг , завършилия на 2-ри и 3-то място играят по между си нов мач - бараж, който ще определи втория нов член на ВИСША ЛИГА 2017/2018. Загубилият този бараж ще има втори шанс за елита, като ще трябва да се пребори със завършилия на 14-то място във ВИСША ЛИГА. За сега това е отборът на ЛАОС.

Край няма да има и за останалите отбори в Bundesliga. завършилите на 4-то и 7-мо място, както и тези на 5-то и 6-то се срещат в баражни полуфинални срещи за последното място, даващо право на участие в елита през следващия сезон. Победителите в тези полуфинални срещи играят по между си, а който спечели този финал излиза на бараж срещи 13-я във ВИСША ЛИГА, където за сега се е наместил отборът на АПФК Пловдив. Загубилите полуфиналните срещи от тези баражи играят по между си в 1/16 финалната фаза на OPEN CUP ГФЛ 2017г. Там ще играят и завършилите на 8-мо, 9-то и 10-то място в Bundesliga, като схемата по която се включват е следната:

Следващата седмица започват и елиминациите в OPEN CUP ГФЛ 2017. Там отборите според класирането в последната предварителна група ще срещнат съперник по схемата по-горе. Очевидно е, че победителите в групите се включват на 1/4 финалите директно, а два от вторите отбори ще прескочат едно стъпало, поради отказ на два отбора да довършат шампионата.

В края на тази седмица, в неделя от 19:00 и 20:15 ще се изиграят двата финала от турнира "КУПА НА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА КУПИ". Първо ще играят двата тима, стигнали до малкия финал от "втори шанс" АФК ХАОС - АФК ДИОМЕТРАН, а след тях ще се изиграе големия финал Последен Шанс - FC Fighters. Двата тима този сезон се гонят като котша и мишка и спориха на всички фронтове във втория ешелон, така че им предстои пряк сблъсък за трофей.

Не на последно място, но оставен за десерт е големия финал за най-големия елиминационен турнир в града ни "КУПАТА НА ПЛОВДИВ". Място на финала си заслужиха отборите на КЦМ 2000 ГРУП и ИНФИНИТ ЕНЕРДЖИ. Така на 24 юни от 19:30 двата тима излизат да спечелят престижния трофей, но от различна позиция - КЦМ 2000 ГРУП да добавят още един приз, ИНФИНИТ ЕНЕРДЖИ да вдигнат първи трофей в своята история.

ТРАНСФЕРНИЯТ ПРОЗОРЕЦ ЗАТВАРЯ НА 8 ЮНИ В 23:59ч. СЛЕД ТОЗИ МОМЕНТ НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ ЗАПИСВАТ НОВИ ИГРАЧИ, НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ ОТЛАГАТ МАЧОВЕ.

ВНИМАНИЕ: ОТБОР, КОЙТО НЕ СЕ ЯВИ В МАЧ, ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 3 КРЪГА НА ШАМПИОНАТА ВЪВ ВИСША ЛИГА, СЕ СЧИТА ЗА ИЗПАДНАЛ ОТ ГРУПАТА, НЕЗАВИСИМО ОТ МЯСТОТО НА КЛАСИРАНЕТО МУ КЪМ МОМЕНТА. В случай на подобна ситуация последните отбори се изместват с едно място нагоре в класирането.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици