новини от региона

"ВИОЛЕТОВИТЕ" СЛОМИХА ЛУДОГОРЕЦ С 2:0

МФК "Дубала" с първа победа в "8-a-side"

На 30 април бе даден стартът на новия формат от Мини футболна лига- Варна, "8-a-side". До тук в него са записани осем отбора, които ще премерят сили на терена на "Гранд хотел Варна". Първият мач за сезон лято 2017 бе дерби. Един срещу друг се изправиха бронзовият медалист от "Royal League" срещу първенеца в "Seria A" за сезон 2016/2017. 

Още в началото на първото полувреме си пролича, че мачът ще бъде оспорван. Тъй като терена за този формат в сравнително по-голям, има възможност да се използват различни по вид тактики. Свободните пространства, които се откриват, дават предимство на бързите и креативни футболисти, а такива не липсват нито в МФК"Дубала", нито в ФК"Лудогорец Доброплодно".

 Играчите и на двата отбора бяха много амбицирани да вземат трите точки и това спомогна за един зрелищен футбол, изпъстрен с множество единоборства. За съжаление, обаче така и не се стига до гол през първото полувреме и резултата се запази нула на нула до почивката. 

През второто полувреме момчетата на Ивайло Станчев взеха нещата в свои ръце и с гол още в 28-та минута на Димитър Желязков поведоха в резултата. Негов асистент бе Виктор Попов Последваха оспорвани минути с много атаки  и в двете посоки. Въпреки оспорваната игра, феърплея не бе забравен от играчите. В средата на това полувреме след многоходова атака на "Дубала", топката се озова в Ивайло Станчев и той разтресе гредата на противника. Крайното 2:0 бе дело на отново на Димитър Желязков, този път след успешен пас на Илиян Илиев. 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици