новини от региона

РЕГЛАМЕНТ ЗА ЛИГА НА БЪЛГАРСКИТЕ ФЕНКЛУБОВЕ НА ЧУЖДЕСТРАННИ ОТБОРИ

I. ОТБОРИ И СХЕМА НА ТУРНИРА:

В първенството участват 12 отбора. Отборите играят всеки срещу всеки в два полусезона пролет – есен.

II. ПРАВИЛА НА ИГРАТА:

Всеки състав е изграден от 5 полеви играчи и един вратар. Има неограничен брой смени (смените се извършват при спряна игра). Играе се 2 полувремена по 25 мин с 5 минути почивка. За победа се дават 3т, за равен се дават 1т и за загуба се дават 0т. 

При равенство се изпълняват по три дузпи, като резултата от дузпите се зачита единствено когато двата отбора в крайното класиране са с еднакъв брой точки. При показани два жълти картона или директен червен картон на даден състезател той напуска терена и няма право повече да играе в мача, а неговия отбор играе до края на мача с намален състав. Всеки отбор има право на едно полувреме да вземе една минута почивка (таймаут). 

Шпагатите които са на игрално разстояние са забранени и водят до жълт картон, като играта се подновява с пряк свободен удар или наказателен удар(ако е в наказателното поле).

III. ПРОГРАМА И ОТЛАГАНЕ НА ДВУБОИ:

Програмата на двубоите е публикувана в сайта на лигата и всеки отбор има право на едно отлагане в рамките на полусезон с 3-дневно писмено предизвестие по мейл. Другият вариант за отлагане е по взаимно съгласие между двата отбора. Всеки отбор има право да запише до 5 нови играча преди началото на втория полусезон. Футболист играл за даден фенклуб няма право да играе за друг отбор. Победителят в крайното класиране ще има право да участва в Шампионска лига на България, а отборите завършили на 2-ро и 3-то място участват в Лига България.

IV. НАКАЗАНИЯ

При натрупване на три жълти картона състезателят пропуска следващата среща на своя отбор. При червен картон наказанието е най-малко една среща (в зависимост от степента на нарушението/провинението), крайното решение за размера на наказанието е на Дисциплинарната комисия на БАМФ. 

Натрупаните жълти картони се нулират след приключване на пролетния полусезон, тези от есенния не се прехвърлят за следващия сезон. 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата