новини от региона

Висша лига влиза в последните 3 кръга от сезона

Трансферният прозорец се затваря в 23:59 на 16.11.2014г.

Ето, че дойде края и на четвъртия сезон на ВИСША ЛИГА на Градска Футболна Лига. Дойде момента да се изиграят последните 3 кръга от шампионата и след като вече шампиона е ясен, да се отговорят на въпросите, кой ще бъде втория участник в ШАМПИОНСКА ЛИГА 2015 и двата отбора участници в ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2015. Стоят няколко въпросителни по това, кой ще изпадне директно и кои ще са отборите на баражите,с които могат да запазят мястото си в групата.

Както знаете, освен шампиона VIP Dent, място в най-добрия републикански турнир по мини футбол, даващ право на участие на европейско първенство, получава и завършилия на 2 място в класирането. Шансове за тази позиция, към този момент, имат отборите на ФК Даяна, ООП ветерани и Фитони. Тези два от тях, които не успеят да станат вицешампион, ще получат квоти за ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2015г. Все още теоретични шансове да се преборят за една от двете квоти имат и от Гражданите, но те не са вдъхновяващо големи.

В долната част, напрежението от борбата за изпадане спадна, след като два тима хвърлиха кърпата преждевременно. Така Lauta Army Fight Club и ПФК Ялова поляна са двата гарантирани изпадащи отбора, и за сега третият е Мас Гранде. Пред тях все още има математическа възможност да се спасят, но в оставащите четири мача освен задължителни 4 победи трябват и грешни стъпки от страна на АФК Гарата, Балканска гозба и ЕЛМА ТАКСИ. Споменатите три отбора за сега са под чертата, като изоставането от 6-7 точки до спасителното 10-то място е и малко и много. Все пак на теория и математика интригата е жива.

Според регламента схемата на баражите ще е следната:

Завършил на 11-то място ВИСША ЛИГА - Завършил на 6-то място ФИНАЛНИ ПЛЕЙОФИ

Завършил на 12-то място ВИСША ЛИГА - Завършил на 5-то място ФИНАЛНИ ПЛЕЙОФИ 

Завършил на 13-то място ВИСША ЛИГА - Завършил на 4-то място ФИНАЛНИ ПЛЕЙОФИ 

Победителите в двубоите ще играят във ВИСША ЛИГА 2015. Играе се една среща, като при равенство се насрочва преиграване на двубоя. При второ равенство се изпълняват по 5 дузпи, до определяне на победител.

Съгласно Правилника на ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА, в неделя 16 ноември от 23:59ч. ще бъде затворен трансферният прозорец. Това означава, че от този момент до края на шампионата, включително и за баражите, отборите няма да мога да записват нови играчи в съставите си. Също така, отборите нямат право да отлагат срещи от шампионата и те ще се играят съгласно установената програма.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици