новини от региона

СТАРТИРА ЗАПИСВАНЕТО ЗА ЗИМНА ЛИГА 2016/2017

Оазис Градска Футболна Лига стартира записването на желаещи отбори, за участие в традиционното VI-то издание на "ЗИМНА ЛИГА" 2016/2017. Вече шеста година, надпреварата събира любителите на футбол в екстремни условия, като им предоставя възможност да поддържат формата си по време на дългата зимна пауза в шампионата. Двубоите се провеждат през уикенда - събота и неделя, в светлата част на деня, като се играе на открито на терените на Многофункционален спортен комплекс при Младежки център Пловдив и Спортен център Арена.

Условията за участие, са традиционните за ГФЛ. Могат да участват всички желаещи отбори, като те са съставени от футболисти с действащи картотеки. Всеки, който няма, може да си направи такава за срок от 12 месеца, като тя важи за всички прояви и надпревари в състава на ГФЛ. Но също така, може да си направи картотека и само за този турнир, което е опция за играчи, които искат да участват само в зимната надпревара. Минимума за съставяне на отбор е 8 футболиста, максимума е неограничен. По време на целия турнир може се записват нови играчи, от които тимът има нужда. Традиционно надпреварата е разделена на две фази - групова, в която отборите играят за да трупат точки и елиминационна, в която според реда на класирането, отборите се борят за титлата. Груповата фаза е умишлено направена да е без голяма тежест, за да може отборите да използват полуофициалния характер на турнира за да пробват нови футболисти, нови тактики, нови варианти за игра, а и по време на празниците да мислят повече за забавления, отколкото за футбол. Тази част е и като тренировка за самите отбори, но в по-официален вариант. В елиминационната фаза отборите влизат с всички играчи, които имат записани към последния си мач, като максималния брой е 25 футболиста. По време на елиминациите, нови футболисти не могат да се записват. По време на турнира не могат да се правят трансфери - един играч да преминава от един отбор в друг. Даден играч може да участва в само един отбор от надпреварата.

За да се запише за участие даден отбор, който вече участва в надпреварите на ГФЛ през сезон 2014, то той трябва да заяви това писмено на: gradska.liga@gmail.com. Ако отборът е нов, то той трябва да се регистрира в сайта (най-горе в дясно бутон регистрация), попълвайки следната РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА.

Таксите при участие са следните:

1. Депозит от 2 предплатени мача - 90лв - служи за да покрие последните два мача от турнира, в които отборът ще вземе участите, по време на ЗИМНА ЛИГА. Този депозит е застраховка, че отборът ще се явява на мачовете си. За отборите участници в основния сезон, няма да се изисква заплащането му, като ще се ползва депозита от там.

2. Такса за участие - 30лв - еднократна такса, служеща за образуване на фонд за наградите в края на турнира.

3. Картотеки на играчите - те са задължителни за участието във всички турнири и надпревари на ГФЛ. Всеки който има действаща, няма да заплаща нищо, докато не му изтече. 

- Всеки който желае може да си закупи годишна картотека в размер на 6лв (важи от дата на плащане, за 365дни);

- Може да се закупи картотека за турнира, която е в размер от 4лв (важи до 12 март 2017г)

- Може да закупи картотека за мач в размер на 1лв (важи за мача, който е закупена)

4. Такса на мач - 45лв - заплаща се всеки мач, в който отбора взима участие, с изключение на последните два, които са предплатени (само за отборите, които ползват депозита си).

Надпреварата "ЗИМНА ЛИГА" 2016/2017 ще се проведе от 10 декември 2014г до 12март 2015г. Точната схема ще зависи от броя записани отбори. КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ - 5 декемрви 2016г. Техническата конференция преди турнира ще се проведе на 5 декември, като по-късно ще бъде обявено кога и къде.

Списък на заявилите участие отбори вижте тук!

За повече въпроси и информация: 0892 242 838 и gradska.liga@gmail.com 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици