новини от региона

ВАС Етъра загуби 1/16 финала в Лига България

Надеждата за класиране е жива

Единственият габровски отбор, играещ в Лига България, тимът на ВАС Етъра, загуби злощастно от ботевградският Мургаш Врачеш, с 4:5, на терена на сп. комплекс Замъка, в Плевен.

Габровци започнаха добре срещата и още в 7 мин, Христо Минчев даде аванс на своите. Ботевградчани изравниха, но в 17 мин., Джими отново изведе нашите напред в резултата. В последната минута на първото полувреме, отборът от Ботевград отново изравни, а в първата на второто, с далечен удар излезе и напред в резултата. Сашо Аспарухов вкара за 3:3 в 35 мин, след което ВАС Етъра допусна два поредни гола, преди Станислав Събев да фиксира крайното 4:5, в последната минута на мача.

Тимът на ВАС Етъра беше здраво наритан от ботевградските футболисти, пред безучастният поглед на плевенският съдия, който не показа дори и един жълт картон за безбройните нарушения и твърди сблъсъци. У габровци, които са изключително коректен и техничен отбор, остана горчивия привкус, не толкова от загубата, а от коридата на която попаднаха.

Надеждата за класиране на 1/8 финал обаче я има и тя е повече от сериозна. Тимът на Мургаш Врачеш от Ботевград, отказа категорично да бъде проверен по картотеки или документи за самоличност, грубо погазвайки наредбите на БАМФ  и духа на феърплея. Техният отказ за проверка преди началото на срещата, бе повторен и след нейният край, което предизвика и ответна реакция у ръководството на ВАС Етъра. Ще бъде депозирана официална жалба от тима, с молба за присъждане на служебна победа и класиране в следващата фаза, поради отказа на проверка от съперника, пораждащ основателни съмнения за нередовни състезатели в техните редици.

Каквото и да е решението на ръководството на БАМФ, съставът на ВАС Етъра заслужава само адмирации, за поредното си достойно представяне в турнира Лига България.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици