новини от региона

Утре започва сезон 2016/2017 на FLOOR DECOR ВИСША ЛИГА

Вижте новите неща за сезон 2016/2017

Дойте дългоочаквания момент и ОАЗИС ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА да възстанови състезателна дейност. По традиция, първи започват игра, представителите на елитната FLOOR DECOR ВИСША ЛИГА. Шестнадесет отбора започват в спор за титлата, като те ще изиграят общо 29 кръга, по новия формат, представен на отборите на техническата конференция преди сезона. Първо отборите играят всеки срещу всеки на кръгова система, като за всяка победа получават по 3 точки, а за равенство по 1. След тези 15 кръга следват нови 7, където отборите ще играят по между си, само според класирането си - първите осем и последните осем. В групата на първите осем, при победа се получава по 3 точки, а при победа в долната осмица, се получават 2. Класирането на двете подгрупи е общо и в края на 23 кръг ще има ново разделение на отборите на първи осем и последни осем. Следва нови 7 кръга на двете подгрупи, като важат същите правила за спечелените точки при победа.

Новото от тази година е, че играчите ще бъдат санкционирани с жълт картон при достигане на 5-то лично нарушение. От този сезон чист шпагат в краката на противник се санкционира с непряк свободен удар и жълт картон за състезателя, извършил непозволеното действие. Това означава, че ако шпагатът е в наказателното поле, то се изпълнява непряк свободен удар от линията на наказателното поле. Разбира се, ако шпагатът не е чист и има извършено нарушение, то тогава се отсъжда нарушение, пряк свободен удар (дузпа, в наказателното поле) и задължителен жълт картон.

От този сезон не е разрешено да играят не картотекирани футболисти. Ако в игра вземе участие такъв футболист (без картотека и снимка в сайта или неплатена), противникът може да пусне жалба и мачът да бъде спечелен служебно. Картотеки на футболисти се правят до 15 минути преди началото на срещата. Играчът задължително трябва да заплати на делегата преди мача таксата, да поиска да бъде сниман и едва тогава да вземе участие в мача. ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ОТБОРИТЕ Е ДА ТЪРСЯТ ДЕЛЕГАТА ЗА НЕПЛАТЕНИ КАРТОТЕКИ И НЕ СНИМАНИ ИГРАЧИ. 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици