новини от региона

"ИНФИНИТ ЕНЕРДЖИ" сменя "BOHEMIANS" във ВИСША ЛИГА

Преди броени минути на офциалната поща на ОАЗИС ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА пристигна съобщения от капитана на "Bohemians" господин Николай Ракаджиев, в което ни уведомява, че мястото им във ВИСША ЛИГА през сезон 2016/2017 ще бъде заето от тима на "ИНФИНИТ ЕНЕРДЖИ", който по същество е отборът на ФК Искър, но с ново име. Отборът на "небесно-сините" ще продължи участието си във втория ешелон. Потърсихме за коментар двата тима и ето какво ни споделиха двамата капитани:

- Отново решихте да не играете във ВИСША ЛИГА, въпреки че втора поредна година печелите това право, на какво се дължи това?

Нико Ракаджиев: Имаме някои основни футболисти, които участват в отбори от елита и ако влезем при тях, няма да можем да ги използваме, а отборите във ВИСША ЛИГА са доста по-добри и подготвени. Преценихме, че няма да можем да им се противопоставим с играчите, които ни остават.

- Едно от новите Ви попълнения спомена, че във втора лига отборът Ви ще се бори за титла, това ли са целите пред отбора?

Нико Ракаджиев: Основната цел,  поради която се събираме е да се забавляваме на терена. Както всеки отбор обаче, се стремим да победим във всеки един мач. След като през миналия сезон отборът бе почти изцяло обновен и дойдоха доста нови добри футболисти, след известно време на сработка се видя, че сме изградили боеспособен състав, който може да победи всеки един от тимовете в долните групи, така че е нормално да желаем и през новия сезон да сме сред отборите в челото, а защо не и първи. 

- Някоя купа не Ви ли блазни да опитате да спечелите и ако да към коя се целите?

Нико Ракаджиев: Е, сезона ще бъде дълъг и тежък, ако успеем да се събираме всеки мач и да се опазим от контузии, ще се борим на всички фронтове. Нека не забравяме, че тази година ще има нови отбори, които ще са непознати за нас и може да ни изненадват с нещо. Така че ще бъде малко нереално ако от сега кажа, че ще спечелим някоя купа.

- Защо избрахте ИНФИНИТ ЕНЕРДЖИ,  за да дадете лиценза точно на тях? 

Нико Ракаджиев: Имаше интерес от страна на няколко отбора, но капитанът на ИНФИНИТ ЕНЕРДЖИ беше най-настоятелен и явно най-целеустремен от всички. Обади ми се, говорихме и веднага стигнахме до споразумение, което да удовлетворява и двете страни. Надявам се, да се представят добре през новия сезон във ВИСША ЛИГА, желая им успех както на тях, така и на всички останали отбори в ОАЗИС ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА.

- Или пък, ако не се представят добре ще ги биете на баража :) В крага на шегата, разбира се. Желая ви успех и най-вече бъдете здрави.

Нико Ракаджиев: Ха-ха-ха, ами не се знае каква шега може да си направи съдбата, всичко е възможно :) Успех и на вас в организацията на този пореден сезон на ОАЗИС ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА.

- Разбрахме, че успяхте да се завърнете във ВИСША ЛИГА, след като "бохемите" се отказаха, така ли е?

Христо Шаханов: Да, много други отбори, преди нас се възползваха от тази вратичка в правилата, сега реших и аз така! Което не е забранено, е позволено, нали?

- Така е. Все пак прекъсвате връзката с ФК "Искър", име което не ви донесе късмет, като птица Феникс се прераждате като "ИНФИНИТ ЕНЕРДЖИ". Каква промяна още да очакваме в отбора Ви?

Христо Шаханов: "Искър" беше един проект, който реално се разпадна на втората седмица от създаването си, но не искам да изпадам в подробности. Новото име говори само за себе си, очаквайте "ИНФИНИТ ЕНЕРДЖИ"!!!

Какви са целите пред отбора? Оставане в групата или малко по-смело напред?

Христо Шаханов: 5-7 място!

- Подготвлили ли сте някоя трансферна бомба, ще разтворите ли вратите на "кухянта" или ще се наложи да почакаме до 30 август, за да видим какво ще изведе на терена капитана Шаханов?

Христо Шаханов: Да, Раниери, Варди, Марез :) шегувам се, естествено! Отборът ни има потенциал. Можем да объркаме сметките. Така да кажем, ние сме непредвидим отбор, смятам вече всеки го знае. 

- Пожелаваме ви успех и да постигнете целите си. Какво ще е посланието към съотборниците ви за новия сезон, както и към конкурентите във ВИСША ЛИГА?

Христо Шаханов: Най-вече посланиети ми е за  феърплей. Подаването на топката от центъра към противниковия отбор, не това е феърплей, не само. Всеки един отбор, на всеки един двубой трябва да излиза на терена с идеята за празник, за всички нас на игрището и за хората по трибуните, където често стоят децата и съпругите ни. Нека даваме пример с действията си на терена. Смятам, че играта мини футбол може да бъде нещото, което да ни сплоти като нация, ако се работи правилно в тази посока.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици