новини от региона

Регламент за участие в сезон 2016/2017 на ОАЗИС ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА

ОАЗИС Градска Футболна Лига даде старт на кампанията по набиране на желаещи отбори да се състезават в предстоящия сезон 2016/2017. В него участие могат да вземат всички желаещи отбори, записали се в срок, описан по-долу. Ето кои отбори финишираха предходния сезон и имат право да се състезават в LA LIGA 2016/2017: Десант-68, Младежка 1, ФК ИСКЪР, FC Siza Sport, ХЪШОВЕ, FC Verso Travel, Криско, FC Fighters, Kamenitza-Интернационал, АФК ХАОС, 1948, Единствените, ЕЛМА ТАКСИ, Сборная, Old School, Malki Koteta, TIRES GROUP, Grimsby, ШАШ, Щ+Щ, ФК Аутсайдерите, FC Dream Team,  Kilnockie и Последен шанс. Към тях ще бъдат добавени и всички нови тимове, присъединили се към голямото семейство на ОАЗИС ГФЛ. Ето при какви условия ще се състезават записалите се отбори през новия сезон:

1. Формат на LA LIGA 2016/2017

I фаза:  Всички отбори се разделят в групи, според броя на записаните отбори, като точна яснота ще има на техническата конференция преди сезона. По предварителен план, ще има една група от завили желание да играят на СЦ „Арена“. Ще има  една  (или 2) групи от заявилите да играят на МСК „Младежки център“. В групата всеки ще играе срещу всеки по един път (а може и по 2 пъти, според броя на отборите). На базата на крайното класиране в тази фаза, отборите ще преминават по различен път към 2 фаза. 

II фаза:  Най-добрите 8 отбора от всички групи, спрямо класирането от 1 фаза, ще формират една нова група, в която ще играят всеки срещу всеки, а останалите отбори ще влезнат в схемата на турнира OPEN CUP ГФЛ. Победителят в тази група, заел първото място в крайното класиране ще получи директна квота за ВИСША ЛИГА 2017/2018г. Заелият второ място играе със заелия трето място финален бараж за втората директна промоция за елита. Загубилият този двубой ще играе нов бараж, този път със завършилия на 14-то място във ВИСША ЛИГА отбор, като залогът е място в горната група. Завършилите от 4-то до 7-мо място отбори играят полуфинален бараж по схемта 4-ти vs 7-ми и 5-ти vs 6-ти. Победителите се срещат във финална битка, която им дава право на участие в бараж с 13-тия в крайното класиране на ВИСША ЛИГА, което ще е директен сблъсък за последното място при „майсторите“. Загубилите двата полуфинала, както и отборът завършил на последното 8 място ще се включат в елиминационната фаза на OPEN CUP ГФЛ.

OPEN CUP ГФЛ ще събере отборите, които не попаднат в топ 8, както и отборите, които са проявили желание по време на сезона, да е включат в ОАЗИС Градска Футболна Лига. Точна схема на турнира ще бъде обявена след администриране на шампионата, но по предварителни разчети, турнирът ще бъде разделен на 2 части:  групова фаза и елиминации.  Точно колко групи, с по колко отбора, колко мача в тях, както и колко кръга ще са елиминациите ще стане ясно когато всичко около броя на отборите стане ясно.

2. Турнир „КУПАТА НА ПЛОВДИВ“

Турнирът ще се проведе паралелно на шампионата и в него ще вземат участие всички записани отбори от всички нива на ОАЗИС Градска Футболна Лига. Играе се на принципа на директна елиминация, като отборите се разпределят чрез жребий всеки кръг. В разпределението отборите са равно поставени, без значение на групата. Играе се до определяне на шампион. Точната схема на турнира ще се определи в началото на сезона, след окончателното структуриране на ОАЗИС Градска Футболна Лига. Победителят в "Купата на Пловдив" ще играе допълнителен бараж с вторият в крайното класиране на ВИСША ЛИГА, който ще определи вторият представител на града ни в ШАМПИОНСКА ЛИГА на БАМФ.

3. Турнир „КУПА НА ЛЮБИТЕЛИ НА КУПИ“

Турнирът ще се проведе паралелно на шампионата и в него ще вземат участие всички записани отбори в ОАЗИС Градска Футболна Лига, които не се състезават във ВИСША ЛИГА. Играе се на принципа на директна елиминация, като отборите се разпределят чрез жребий всеки кръг. В разпределението отборите са равно поставени, без значение на групата. Играе се до определяне на шампион. Точната схема на турнира ще се определи в началото на сезона, след окончателното структуриране на ОАЗИС Градска Футболна Лига. Победителят в "Купа на любители на купи" ще представлява Пловдив в републиканския турнир ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2017/2018.

4. Такси за участие

За да участва даден отбор в шампионатите и турнирите на ОАЗИС ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА то следва да заплати следните такси:

- такса участие в сезон 2016/2017 - 40лв (заплаща се еднократно в началото на сезона);

- депозит за участие - 90лв (включва 2 предплатени мача, заплаща се еднократно в началото на сезона);

- картотека за футболист - 6лв*/година (плаща се задължително преди първия мач на играча в лигата)

- такса за мач - 45лв/мач (всеки мач, в който отборът участва се заплаща)

(* ако отбор играе в турнирите на БАМФ, то футболистите му заплащат картотека в размер на 12лв/година)

5. Регламент и правилник

Турнирите и шампионатите за отборите участници в LA LIGA  се организират и провеждат по правилниците на ОАЗИС Градска Футболна Лига. За сезон 2016/2017 отборите трябва да запишат в състава си минимум 9 футболиста и максимум 25. В началото на сезона отборите могат да изтрият ненужните футбилисти от състава си, като те ще могат в продължение на целия турнир да записват свободно нови футболисти, до достигане на максималния брой 25 играча. Трансферният прозорец ще бъде отворен до 21 септември. До тогава ще могат да се трият футболисти. След това ще могат да се добавят само нови футболисти, без да се трият, до началото на зимната пауза.Тогава отново ще може да се изтрият излишни играчи. 

В състава на отбор от LA LIGA ще могат да се запишат до 3 футболиста играещи в отбори от ВИСША ЛИГА, но те не могат да са от един и същи тим. Играч, записан в даден отбор, може да бъде преотстъпен в отбор от ВИСША ЛИГА, но веднъж подаден в даден отбор като основен, не може да сменя основния си отбор когато трансферния прозорец е затворен. Промяна на отбор се прави по време на трансферните прозорци.

Играч, който играе с неплатена картотека, се води за нередовен. В случай, че противникът пусне жалба за нередовен състезател, то отборът ще загуби текущия двубой служебно. Изтеклите се заплащат предварително преди двубоя, без да е необходимо отборът да бъде подсещан от длъностни лица за това. Всеки капитан има информация за изтеклите картотеки и е длъжен да следи за заплащане им.

6. Срокове за записване

Отборите от LA LIGA следва до 1 септември 2016г да заявят своето участие, а до 6 септември да заплатят всичките си такси. Жребият за 1 фаза на шампионата ще се изтегли на 7 септември 2016г.

За да заявят своето участие, старите отбори е необходимо да се впишат с потребителското си име и парола на капитан. Там ще видят меню, подканващо отборът да избере към кое игрище желае да играе. Това на практика е заявката за участие за новия сезон. Новите отбори, които все още нямат регистрация, е добре да се регистрират първо, като как да направят това могат да разберат тук.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПИСВАНЕ: 0892 242 838, gradska.liga@gmail.com

КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 6 СЕПТЕМВРИ 2016г.

7. Предварителен график за сезон 2016/2017

Всички мачове от ОАЗИС ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА ще се играят на терените на МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР ПЛОВДИВ и СПОРТЕН ЦЕНТЪР АРЕНА, като двубоите ще бъдат насрочени в дните вторник и сряда, в часовете 19:00, 20:10 и 21:10ч. за МЦ и понеделник - четвъртък за СЦ "Арена". Ето предварителен график за дните, в които ще бъдат назначени мачовете през целия сезон:

СПИСЪК НА ОТБОРИТЕ ЗАЯВИЛИ УЧАСТИЕ МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ТУК 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици