новини от региона

Регламент за участие в сезон 2016/2017 на ВИСША ЛИГА

И през сезон 2016/2017 на ВИСША ЛИГА, отборите участници ще бъдат 16, като право да са в групата си спечелиха: шампионът КЦМ-ОЦП, КЦМ-ООП, VIP DENT, АПФК ПЛОВДИВ, ЛАОС, БАЛКАНСКА ГОЗБА, ПЪЛДИН АТЛЕТИК, ФК ОАЗИС, БАКТРЕЙД, ФИТОНИ, AFC KARMES, ФК ДАЯНА, ИМХОТЕП, TEMPO, BOHEMIANS и АКВА БИЛД. Ето при какви условия ще се състезават през новия сезон:

1. Формат на ВИСША ЛИГА 2016/2017

Шампионатът ще се проведе на 3 фази. През първата фаза всичките 16 отбора ще играят всеки срещи всеки по 1 път. В края на първата фаза ще се сформира класиране. 

Във втората фаза първите 8 отбора в крайното класиране на първа фаза ще изиграят 7 кръга мачове по между си. Последните 8 отбора ще направят същото - 7 кръга мачове по между си. Към получените точки от първата фаза, ще се добавят точките от втората фаза, така в края и ще се сформира единно общо класиране на 16-те отбора.

В третата фаза отборите отново ще бъдат разделени на две осмици, като мачове отново ще се играят само между съперници в съответната подгрупа, а крайното класиране отново ще бъде общо за 16-те тима, включващо точките от трите фази. Водачът в класирането след третата фаза ще бъде обявен за шампион, а последните два отбора ще изгубят мястото си във ВИСША ЛИГА.

Шампионът на ВИСША ЛИГА ще спечели правото да представлява Пловдив в ШАМПИОНСКА ЛИГА на БАМФ. Вицешампионът ще играе допълнителен бараж с носителят на "Купата на Пловдив", който ще определи вторият представител на града ни в шампионския турнир. Ако загуби този бараж, то отборът ще се включи в републиканския турнир ЛИГА БЪЛГАРИЯ, организиран от БАМФ. Завършилите на трето и четвърто място във ВИСША ЛИГА също придобиват квоти за ЛИГА БЪЛГАРИЯ.

Завършилите на 15-то и 16-то място ще загубят мястото си във ВИСША ЛИГА за сезон 2017/2018, а завършилите на 13-то и 14-то място ще играят бараж с отбори от втория ешелон, за запазване на мястото си в елита. Класираният на 13-то място във ВИСША ЛИГА играе с класираният на 4-то място в долната дивизия, а завършилият на 14-то - с 3-тия.

2. Турнир „КУПАТА НА ПЛОВДИВ“

Турнирът ще се проведе паралелно на шампионата и в него ще вземат участие всички записани отбори от всички нива на ОАЗИС Градска Футболна Лига. Играе се на принципа на директна елиминация, като отборите се разпределят чрез жребий всеки кръг. В разпределението отборите са равно поставени, без значение на групата. Играе се до определяне на шампион. Точната схема на турнира ще се определи в началото на сезона, след окончателното структуриране на ОАЗИС Градска Футболна Лига. Победителят в "Купата на Пловдив" ще играе допълнителен бараж с вторият в крайното класиране на ВИСША ЛИГА, който ще определи вторият представител на града ни в ШАМПИОНСКА ЛИГА на БАМФ.

3. Такси за участие

За да участва даден отбор в шампионатите и турнирите на ОАЗИС ГРАДСКА ФУТБОЛНА ЛИГА то следва да заплати следните такси:

- такса участие в сезон 2016/2017 - 40лв (заплаща се еднократно в началото на сезона);

- депозит за участие - 90лв (включва 2 предплатени мача, заплаща се еднократно в началото на сезона);

- картотека за футболист - 6лв*/година (плаща се задължително преди първия мач на играча в лигата)

- такса за мач - 45лв/мач (всеки мач, в който отборът участва се заплаща)

(* ако отбор играе в турнирите на БАМФ, то футболистите му заплащат картотека в размер на 12лв/година)

4. Регламент и правилник

Турнирите и шампионатите за отборите участници в ВИСША ЛИГА се организират и провеждат по правилниците на ОАЗИС Градска Футболна Лига. За сезон 2016/2017 отборите трябва да запишат в състава си минимум 9 футболиста и максимум 25. В началото на сезона отборите могат да изтрият ненужните футбилисти от състава си, като те ще могат в продължение на целия турнир да записват свободно нови футболисти, до достигане на максималния брой 25 играча. Трансферният прозорец ще бъде отворен до 7 септември. До тогава ще могат да се трият футболисти. След това ще могат да се добавят само нови футболисти, без да се трият, до началото на зимната пауза.Тогава отново ще може да се изтрият излишни играчи. 

В състава на отбор от ВИСША ЛИГА ще могат да се запишат до 3 футболиста играещи в отбори от долните дивизии. Играч, записан в даден отбор, може да бъде преотстъпен в отбор от долната дивизия, но веднъж подаден в даден отбор като основен, не може да сменя основния си отбор когато трансферния прозорец е затворен. Промяна на отбор се прави по време на трансферните прозорци.

Играч, който играе с неплатена картотека, се води за нередовен. В случай, че противникът пусне жалба за нередовен състезател, то отборът ще загуби текущия двубой служебно. Изтеклите се заплащат предварително преди двубоя, без да е необходимо отборът да бъде подсещан от длъностни лица за това. Всеки капитан има информация за изтеклите картотеки и е длъжен да следи за заплащане им.

5. Срокове за записване

Отборите от ВИСША ЛИГА следва до 13 август 2016г да заявят своето участие, а до 19 август да заплатят всичките си такси. Жребият за 1 фаза на шампионата ще се изтегли на 20 август 2016г. В случай, че някой отбор не се запише, за свободните позиции ще се организират квалифиации за влизане в групата. Тези квалификации ще бъдат обявени след 19 август и ще се проведат на 23, 24, 26, 27 и 28 август.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПИСВАНЕ: 0892 242 838, gradska.liga@gmail.com

2. Предварителен график за сезон 2016/2017

Всички мачове от ОАЗИС ВИСША ЛИГА ще се играят на терените на МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР ПЛОВДИВ, като двубоите ще бъдат насрочени в дните вторник и сряда, в часовете 19:00, 20:10 и 21:10ч. Ето предварителен график за дните, в които ще бъдат назначени мачовете през целия сезон:резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици