новини от региона

Каква поредна футболна драма, четири отбора в прединфарктно положение

Мач без значение за двата отбора ще определи съдбата на AFC KARMES и Фитони

За първи път в историята на Градска Футболна Лига ще се наложи да се направи фото финиш на класирането във "Висша лига". Четири отбора завършиха около чертата, отделяща отборите, които запазват мястото си в елита наесен и тези които ще играят още 5 мача за да запазят позицията си. Тимовете на Пълдин Атлетик, AFC KARMES, Фитони и ФК Даяна завършиха с 18 точки, като предстои още един мач за футболистите на Пълдин Атлетик, който след сметките се оказва без значение за тях. За тях да, но не и отборите след тях в класирането...

По регламент, когато два отбора завършат с еднакъв брой точки, то се гледа прекия двубой между тях. Когато отборите са повече от 2 (както се получава сега) се прави ново класиране между тях, като този път се гледат само мачовете по между съперниците. Сметките говорят следното: 

Вариант 1: Ако Пълдин Атлетик загуби последния си мач срещи ФК Искър, тогава отборът остава с 18 точки и класирането между отборите е следното:

Това означава, че Фитони и ФК Даяна остават под чертата и се включват към втората шестица.

Вариант 2: Ако Пълдин Атлетик не загуби последния си мач (равен или победа за тях) срещи ФК Искър, тогава отборът подминава тези 18 точки и класирането между отборите с 18 точки е следното: 

Това означава, че в този случай AFC KARMES и ФК Даяна остават под чертата и се включват към втората шестица. 

Ето защо, извода към момента е следния - сигурно е че ФК Даяна ще участва във втората шестица, сигурно е, че Пълден Атлетик няма да го направи, но изцяло от техния мач ще зависи дали KARMES или Фитони ще запразнят. Останалите членове на "Втора шестица" са Десант- 68, Младежка 1, ФК ИСКЪР и Спартак.

В "Първа шестица" нещата са ясни. Остава да се изиграе двубоя КЦМ-ООП - Лаос, който ще оформи точките, с които стартират отборите. Но там шестте отбора са КЦМ-ОЦП, КЦМ-ООП, VIP DENT, Лаос, АПФК Пловдив и Балканска Гозба.

Жребият за 2 фаза ще се изтегли днес в 16:00ч и може да гледате на живо тук:


резултати на живо

Няма мачове за избраната дата