новини от региона

Група BUNDESLIGA стартира от понеделник, 30 май 2016г

Жребият се тегли на 27 май

Следващата седмица започва вторият етап, който ще определи новите членове на елитната ВИСША ЛИГА на есен, когато ще стартира сезон 2016/2017 на Градска Футболна Лига. Според регламента, приет в началото на сезона, четирите най-добри отбори от LA LIGA и CALCIO ще запълнят група BUNDESLIGA и ще играят всеки срешу всеки по кръгова система по един път, или общо 7 мача. Точките от първия полусезон се нулират и всички отбори в групата ще стартират с равен шанс. Към този момент, преди последните мачове в двете групи, сигурни участници са ИМХОТЕП, FC Verso Travel и АКВА БИЛД. Останалите 5 участника ще станат ясни след края на последните битки.

В LA LIGA все още не са ясни 3 от тоборите които ще продължат битката за елита. Там BOHEMIANS са втори с 21точки, но след тях са цели три отбора с по 18 точки, а именно Tempo, ХЪШОВЕ и FC Fighters. Комбинациите са доста и всеки от отборите има своя шанс да е измежду първите 4 отбора. Все пак има вариант, в който всичките 4 отбора, борещи се за трите места, завършат с равен брой точки - 21. Тогава ще се наложи да се направи класиране между отборите с равен брой точки, което ще изхвърли ХЪШОВЕ от играта:

1 Tempo   *13:7 6
2 BOHEMIANS   8:3* 6
3 FC Fighters   5:14 3
4 ХЪШОВЕ   11:13 3

Това разбирасе може да се случи, ако Tempo спечели прекия си двубой с BOHEMIANS, ХЪШОВЕ победят АФК ХАОС и FC Fighters спечелят очаквано срещу Grimsby. 

И в CALCIO ситуацията не е по-малко заплетена, като там борбата е за две места. За сега трети са FC Siza Sport, с точка пред 1948 и Криско, но ако "брестничани" загубят мача си с АКВА БИЛД и "спортистите" бият "рапърите" в прекия си двубой, то тогава при победи на Kamenitza-Интернационал и ЕЛМА ТАКСИ, четири отбора ще финишират с 18 точки. Тогава отново ще се наложи класиране измежду тях, от което ще спечели 1948:

1 1948    17 : 8 6
2 Криско    13 : 10 6
3 Кам-Инт    16 : 15 6
4 ЕЛМА ТАКСИ   6:19 0

Разбира се има още няколко вариaнта, при които и Криско и 1948 може да се окажат в група BUNDESLIGA, но всичко ще се реши най-вероятно в срещата Криско - FC Siza Sport.

Така в петък, 27 май ще бъде изтеглен жребият за 7-те кръга на група BUNDESLIGA. Очаквайте с интерес голямата развръзка в последните мачове в двете дивизии.

Останалите отбори под чертата ще се включт при желание в летния турнир на ГФЛ, който ще връчи купа на тимът, успял да се пребори с конкуренцията на останалите отбори. В този турнир отборите ще бъдат разделени на групи от по 4 отбора, в които ще играят 3 мача - всеки срещу всеки. После по реда на класирането и по предварително обявена схема ще играят елиминационни мачове в един двубой, до определяне на победител. Жребият за предварителните групи ще бъде изтеглен отново на 27 май, като в него ще бъдат допуснати и отбори, които имат желание да се запишат в новия сезон на Градска Футболна Лига.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици