новини от региона

Копакабана спря черната серия

Laziale с обрат срещу 2+2

Копакабана спря черната серия от две поредни загуби и така излезе от миникризата, в която бе попаднал. Това се случи с трудна победа над тима на Приятели, с 2:1. Петко Златев бе открил резултата, преди Цветомир Йовчев да изравни. Положенията се редуваха и пред двете врати, преди Стефан Иванов от тима на Приятели, да си отбележи злощастен автогол, в края на мача. Така, Копакабана запази лидерската позиция в Premier League, дръпвайки с четири точки на преследвачите си.

В дербито на кръга, Laziale направи пълен обрат, срещу 2+2. Минути след като получи купата за отбор на м. Април, 2+2 поведе с голове на Александър Ковачев и капитана Радо Гутев. Бисер Стефанов върна един гол преди почивката, а след нея Кристиян Иванов - Гигса, с два гола донесе трите точки за Laziale. Точки, с които двата отбора се изравниха с еднакъв актив, делейки второ и трето маясто.

Третата среща от Premier League на АНЛ Габрово, между ВАС Етъра и Палаузово/Интерпауър/ ще се играе в Четвъртък, от 20.00 ч..

В Championship, мачовете също бяха много драматични и емоционални. Два от тях се решиха, буквално с последният съдийски сигнал.

Симеон Колев и Христо Симеонов бяха вкарали за ФК Експрес, а Теодор Станчев за Магазинът "Катрин", когато с последната атака в мача, Владимир Ангелов, донесе точката за дебютантите в лигата, фиксирайки крайното 2:2.

Във втората среща, Тодор Стоянов изведе Идеал Стандарт Видима напред в резултата, а Георги Цветков възстанови равенството за Омега. В самият край на мача, Мартин Трифонов - Бензема,попадна в прегръдките на съотборниците си, носейки трите точки за севлиевци, с безценен втори гол за отбора си.

Десертът за зрителите поднесоха тимовете на Гипсострой 08 и Ceratizit, в последната среща за деня. Те си спретнаха истински голов екшън, реализирайки общо 13 гола, за крайното 8:5 в полза на Ceratizit. Четири гола за Гипсострой вкара капитана Траян Вилхелмов, а също толкова отбеляза и Божидар Василев за Ceratizit. Съотборникът му, Николай Раев добави още два за победата.

Своите награди за най - красив и най - бърз гол на предходният, 5 кръг, получиха Боян Семов от Копакабана, тръгнал си със стекче бира, за красивото си изпълнение и Цветомир Йовчев от Приятели. Той ще хапне вкусна пица по избор, в уютната обстановка на пицария ФРЕШ, за това че се разписа още преди да е изтекла и минута от началото на мача.

В Четвъртък, от 20.00 ч., ВАС Етъра и Палаузово/Интерпауър/ ще сложат точка на шестият кръг, а следващият седми, ще бъде след великденските празници, на 8 Май.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата