новини от региона

Осмина финалите в "Шампионска лига" тропат на вратата

на 13 април от 19:30ч ще станат ясни двойките, пряко по sportal.bg

В сряда, 13 април от 19:30ч в студиото на sportal.bg, медийния партньор на Българска Асоциация Мини Футбол ще се проведе жребият за елиминационната фаза на националния си турнир "ШАМПИОНСКА ЛИГА" 2015/2016. Право на участие си извоюваха най-добрите 16 отбора по мини футбол през този сезон. Отборите минаха през ситото на квалификациите, през тежката битка на груповата фаза, а някой от тях получиха втори шанс, хващайки последния влак на баражите, осигуряващо им място в урните. Победителите в групите попадат в купата с поставени отбори. Ето кои 9 отбора са там:

ПОСТАВЕНИ
СБОРНАЯ Благоевград
МФК Нефтохимик Бургас
ПОБЕДА БУРГАС Бургас
VIP DENT Пловдив
КЦМ-ОЦП Пловдив
FreshMarket София
GOLD INS София
Hewlett Packard Enterprise София
БНТ София

В урната на непоставените попадат следните 7 отбора:

НЕОПСТАВЕНИ
FULLMAX Варна
Manastirishte 2000 Враца
Detoni EOOD Панагюрище
КЦМ-ООП Пловдив
Холандците Самоков
Малки Страсти София
ЕЛ ГАЛАКТИКОС Стара Загора

Както става ясно по броя на оборите, седем двойки ще са съставени от един поставен и един непоставен отбор, като домакин в първата среща ще е непоставения отбор, а поставените отбори посрещат съперника си на реванша. Последните 2 отбора, останали в урната на поставените ще играят по между си за последното осмо място на 1/4 финалите, като първият изтеглен отбор ще бъде домакин в първата среща. Мачовете от 1/8 финалите ще се изиграят на принципа на директна елиминация в 2 срещи, в които не важи правилото за гол на чужд терен (при общо равенство в резултата се изпълняват дузпи). Срещите е предвидено да се изиграят на 23/24 април, а реваншите на 14/15 май. Победителите се класират за 1/4 финалите на надпреварата.

Според регламента, при тегленето на жребият за 1/8 финалите, ще бъдат разминавани отборите от една и съща предварителна група - те не могат да се срещнат в този кръг. Също така ще се избегнат и двубои между отбори от един и същи град. Жребият за 1/4 финалите ще се изтегли на 18 май, като осемте отбора ще бъдат в една урна и няма да има никакви ограничения при тегленето им.

Церемонията по тегленето на жребият за 1/8 финалите на ШАМПИОНСКА ЛИГА може да проследите на живо в TV канала на sportal.bg:


резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици