новини от региона

Загуби за лидерите в АНЛ Габрово

ВАС Етъра, 2+2 и Палаузово/Интерпауър/ настъпват към челото

Загуби претърпяха водачите в класирането на АНЛ Габрово, в четвъртият кръг от плейофният полусезон на лигата. Копакабана бе победен от тима на 2+2, с 1:4, като над всички бе Александър Ковачев. Напористият нападател на отбора, наниза хеттрик, подаде за четвъртият гол на тима, а огромната му мотивация му донесе и жълт картон в мача.

Вторият в класирането, Laziale, допусна разгромна загуба от третият, ВАС Етъра, с 8:1. В тази среща се развихриха младоците в тима на "макароните". Сашо Аспарухов наниза четири гола, а Станислав Събев отбеляза хеттрик. Осмото попадение бе на Пламен Ацаров, реализирал с изключително красив удар, показвайки на младите естетиката и финеса на футбола.

В третата среща от Premier League, Палаузово/Интерпауър/ победи Ястребите със 7:3. В много емоционален и динамичен мач, изпълнен и с немалко нерви, по два гола за победителите вкараха Георги Павлов и Сашо Маринов.

Така, след четвъртият кръг, разликите в точките между челниците, станаха малки и развръзката тепърва предстои. Начело е Копакабана с 65 т., пред ВАС Етъра с 62, Laziale с 61, 2+2 с 58,Палаузово/Интерпауър/ с 56, Ястребите и Приятели с по 48 т.

В Championship срещите този уикенд бяха много оспорвани и се решиха в последните секунди.

Идеал Стандарт Видима и Гипсострой 08 изиграха много динамичен и интересен мач, изпълнен с многобройни голови ситуации, но не успяха да се победят, завършвайки 2:2. За севлиевци точни бяха Свилен Симеонов - Шеки и Тодор Стоянов, а за Гипсострой отбелязаха Радослав Ковачев и капитана Траян Вилхелмов.

Събралият се в последният момент преди мача, тим на Ceratizit, влезе на висока скорост в срещата с Трите Хикса и още в третата минута Тихомир Танев откри резултата. До края и двата отбора се редуваха да пропускат, но в последната минута отново Танев оформи крайното 2:0.

Изненадата дойде от тима на Омега, който в голяма драма, победи считаният за фаворит, отбор на ФК Експрес. След размяна на по един гол по време на мача, в последната минута, Даниел Галов донесе победата за своите, с 2:1. Той вкара директно от тъч, почти от центъра на терена и след рикошет в съперник.

Наградите си получиха и авторите на най - бързия и най красивият гол на 3 кръг. За ювелирното си изпълнение, Денислав Гинев от Laziale си спечели стекче бира, а за своята бързина, Георги Маврев от Омега, ще хапне вкусна пица по избор в пицария ФРЕШ.

През тази седмица, предстои нова порция футбол, на сп.комплекс Трендафила. В Четвъртък, от 20.00 ч., отложената си среща от първият кръг, ще изиграят отборите на 2+2 и Палаузово/Интерпауър/. В Неделя, от 12.00 ч., предстои и поредният, пети кръг, от плейофният полусезон на АНЛ Габрово 2015/2016.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици