новини от региона

"КУПАТА НА ПЛОДИВ" направи първата си "обиколка"

двадесет отбора чакат жребият за 2 кръг

Измина седмица, изпълнена с мачове от 1-ви кръг на "КУПАТА НА ПЛОВДИВ". Както във всеки турнир на пряка елиминация, не липсваха изненадващи резултати, а и тази купа мотивира отборите, които не са във "Висша Лига" да се докажат и продължат напред. Точно това успяха да направят Имхотеп с един от носителите на трофея КЦМ-ОЦП. Въпреки ранно полученият гол, те показаха характер изравнявайки на два пъти резултата. След 0-1 и 1-2, осъществиха пълен обрат за крайното 4-2. С този мач Имхотеп отправиха предизвикателство към всички отбори от елитната група и подсказаха, че ще има истински дербита с тях, ако успеят да спечелят промоция за следващият сезон. 

FC Fighters също успяха да отстранят отбор от по-горното ниво, като дори запазиха суха мрежа. След два допуснати гола – един в края на първото полувреме и един в началото на второто, финалистът в "Зимна Лига" - Пълдин Атлетик напуска надпреварата още в началото. 

Младежка 1 трудно успя да се настрои на дисциплинираната и защитна игра на Tires Group, които имаха 2 гола преднина до 47 минута. Все пак финалният щурм на жълтите даде резултат с 2 бързи гола за 4-4, но при дузпите шансът се усмихна на Tires и те си спечелиха правото да участват във втори кръг. 

ФК Искър започна много силно срещу Ф.К.Оазис, повеждайки бързо с 3-0, но незнайно как и защо допусна пълен срив в края на мача, за да се стигне до загуба с 4-9. 

В други дербита с отбори от Висшата Лига Бактрейд надигра Лаос с 4-2, а Десант 68 затвърди впечатлението за турнирен боец след като отстрани Фитони след 6-3. В мач между бивши членове на елита Щ+Щ се наложи над Криско с 3-2. Никакви проблеми за КЦМ-ООП срещу Malki koteta и АПФК Пловдив срещу победителя от Зимната Лига – ШАШ. Същото може да се каже и за ЕЛМА ТАКСИ срещу ВИС 2, след 10-0 и АКВА БИЛД срещу Сборная 9-3. Момчетата от Сборная показват приятен футбол, но все нещо не им достига да се поздравят с успех, а грешките в защитен план натежават, което им пречи да извличат по-добри резултати.

Bohemians набързо изненада Хаос с 4 ранни гола и доиграваше мача спокойно, за да се стигне до 7-2. След равенства в редовното време дузпите помогнаха на Каменица-Интернационал и Old School, съответно срещу FC Verso Travel и Единствените. Силно впечатление направи добрата и дисциплинирана игра на Интернационал в защита, показвайки израстване в сравнение с предишни мачове, където допускаха много грешки в дефанзивен план. 

В четвъртък вечер среща си дадоха Хъшове и Даяна в много силен мач и за двата отбора, като всеки от тях показа много футболни достойнства. Даяна не се смути от колоритната агитка на Хъшове, използвала пироефекти и се възползва през първото полувреме от някой грешки на противника, породени може би от липсата на основни фигури, като резултатът на полувремето беше 0-3. Това обаче не притесни момчетата в зелено, които наложиха силен натиск, довел резултата до 2-3 и много пропуски пред вратата на Даяна. Те от своя страна осъществяваха много силни контраатаки, но така и не успяваха да затворят мача с още някой гол. За отбелязване е стабилната игра и на двамата вратари в този мач, спасили много силни удари. При 2-3 в полза на Даяна дойде и краят на мача, като прави чест и на двата отбора, че въпреки многото единоборства и мъжки сблъсъци на терена, запазиха феърплей до край. AFC Karmes, VIP Dent  и Балканска гозба продължaват без игра напред, заради откзаз на противниците им да изиграят двубоите. Срещата Tempo - FC Siza Sport бе отложена, по желание на Siza и предстои да се изиграе.

Двадесет отбора ще попаднат в урните за жребият, който ще разпредели двойките за 2 кръг. 19 от тях са победителите от първи кръг,  а към тях ще се добави новоприсъединилият се отбор на ФК Аутсайдерите. Церемонията ще се проведе в четвъртък, 7 април от 18:30ч в залата на Младежки център.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици