новини от региона

Започва шестото издание на "КУПАТА НА ПЛОВДИВ"

Жребият се тегли на 16 март от 18:00ч на Младежки център

Дойде време, Градска Футболна Лига да даде начало на най-атрактивния елиминационен турнир в града под тепетата. В сряда, 16 март от 18:00ч. в залата на "Младежки център" ще бъде изтеглен жребият за 1 кръг на "КУПАТА НА ПЛОВДИВ". Участие в надпреварата имат  по право всички членове на ГФЛ, които са се записали в сезон 2016. Отборите няма да бъдат разделяни на поставени и непоставени, а ще бъдат всички с равен старт. Регламентът предвижда да се образуват 19 двойки, които в седмицата 28 март - 1 април да определят кой ще продължи напред в турнира. Във втория кръг, отново чрез жребий, ще се изиграят 9 двубоя, а един отбор ще се класира директно. Той, заедно с още три отбора, изтеглили късата клечка на третият жребий ще изиграят два двубоя в минималния трети кръг на надпреварата. Победителите от него, заедно с шест победителя от 2 кръг ще оформят 1/4 финалните двойки. Следват полуфиналите и финалът, който ще определи носителят на "КУПАТА НА ПЛОВДИВ" за 2016г.

Тази година, победителят в надпреварата ще могат да се преборят за място в "ШАМПИОНСКА ЛИГА НА БЪЛГАРИЯ" 2016/2017. Това ще стане, след като се изиграе бараж с вторият във "ВИСША ЛИГА" 2016. В случай, че шампионът на Пловдив и носителят на "КУПАТА НА ПЛОВДИВ" е един и същи отбор, то баражът ще е между финалистът за купата и вицешампиона. Ако вторият във "ВИСША ЛИГА" спечели трофея в турнира за купата, тогава бараж няма да има и отборът печели квотата за "Шампионска лига".

Независимо, че отборите няма да се делят на поставени и не при жребият, ако двойките са съставени от отбор от двете нива на йерархията, то за домакин на срещата ще бъде по нискостоящият. Това домакинство ще определи къде ще се играе двубоя и по кое време (ден и час). Ако отборите са от едно ниво, то за домакин се приема първият изтеглен при жребият.

Градска Футболна Лига пожелава късмет и успех на всички участници в "КУПАТА НА ПЛОВДИВ". Проследете жребият тук:


резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици