новини от региона

Дъжд, екшън , драма, дузпи - ШАШ с титлата от ЗИМНА ЛИГА

Във финален мач на "Зимната лига 2015/2016" на Градска Футболна Лига се срещнаха "Пълдин Атлетик" и "ШАШ". Дъждовното и студено време напълно допълниха зимната картина на терена на Младежки дентър Пловдив. Под непрекъснатият дъжд и тежък терен двата отбора започнаха предпазливо мача, като липсваха головите положения пред двете врати. Разузнаването приключи някъде около 19-та минута, когато след самостоятелна акция Петко Фанев даде преднина на "Пълдин". Това накара "ШАШ" да погледнат по-смело в атака, като изравнителният гол не закъсня - след корнер в 23 минута последва гол на Христо Чалъков, след подаване на Васил Тодоров. 

Веднага след почивката се стигна до пълен обрат. Блестяща 

комбинация Чалъков - Кунчев - Петров и "ШАШ" излязоха напред. Това сякаш успокои "сините" в този мач, които проспаха корнер пред вратата си, в който Стоян Касаветов подаде на Петко Фанев, последния не сбърка за 2-2. В този мач ъгловите удари бяха решаващ фактор, тъй като след тях падаха много голове. Така се получи и при третият гол на "ШАШ" в 32 мин. след комбинация Николай Петров - Христо Чалъков. Заредиха се атаки към двете врати, като и двата отбора имаха своите шансове. Нова блестяща комбинация, копие на втория гол, този път тръгнала от левият фланг чрез Хр. Чалъков - Ив. Кунчев - Н.Петров даде 2 гола преднина за "ШАШ" 13 минути преди края. В този момент, като че ли помислиха финала за решен и намалиха темпото, което пък даде възможност на "Пълдин Атлетик" да атакуват масирано. Последва нов корнер за тях в 41 минута, Г. Янчев подаде на Ст. Касаветов и той разстреля Д. Конарчев за 3-4. Още в следващата минута груба грешка в центъра на защитата на "ШАШ" доведе до израняването - една изчистена топка, овладяна от П. Фанев и последния оформи крайното 4-4, записвайки хеттрик. Напрежението се покачваше с идването на последните минути, нервите на В. Стоименов и П. Фанев не издържаха и те се сдърпаха на тъч-линията в 49 мин, причинявайки струпване на играчите на двата отбора в меле. Съдията справедливо изгони двамата с червени картони. 

Драмата в този финал беше пълна, защото победителят трябваше да се определи след дузпи. ШАШ проявиха по-здрави нерви след като допуснаха един пропуск на Ив.Кунчев, докато за Пълдин сгрешиха два пъти чрез П. Бъчваров и Ст. Касаветов. По този начин ШАШ спечелиха Зимната лига за сезон 2015-2016 след равенство в редовното време 4-4 и победа при дузпите с 4-3 и отрапзуваха шумно спечеления тройфей.


резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици