новини от региона

Тихомир Петков, капитан на ВАС Етъра: ''Първото място не ни е фиксидея"

"Шампион може да е отбор, който е извън тройката в момента"

Две седмици преди старта на третият полусезон на АНЛ - Габрово, разговаряме с Тихомир Петков, капитан на ВАС Етъра. Каква е неговата равносметка дотук, за целите и амбициите на отбора, четете в следващите редове.

     Най - напред, кажи нещо повече за отбора на ВАС Етъра.

   Отбора е съставен от приятели, хора, които се разбираме и уважаваме в живота. Идеята е да разпускаме в края на седмицата, да се разтоварим, като победата не е на всяка цена.

   Как оценяваш формата на АНЛ Габрово и нейното протичане дотук?

   Като организация, всичко е на отлично ниво и в това отношение нямам никакви забележки. За разделянето на лигата, на две седмици, мисля, че има и положителен и негативен нюанс. Отборите от втората седмица са ощетени, заради невъзможността да играят срещу най - добрите. За сметка на това, всяка седмица ще има по три изключително оспорвани и интересни за гледане мача, които ще са от програмата на първата седмица.

Направи равносметка за представянето на ВАС Етъра през 2015г.

Смело мога да кажа, че беше отлично, както в Лига България, така и в АНЛ Габрово. В републиканският турнир, отстранихме три отбора и достигнахме до 4 кръг, където отпаднахме злощастно, от много силният отбор на Бригада София. В Габрово сме втори, само на точка от върха. С малко шанс можехме и да сме лидери в класирането.

  Какви са целите ви през 2016г?

Нямаме. Винаги сме играли мач за мач, като и сега няма да е по - различно. Накрая ще се види докъде сме стигнали. Цели за първо място и шампионска титла нямаме. Времето ще покаже какво може да постигне нашият отбор.

Кой е основният ви конкурент за челните места в класирането?

Немога да посоча никой. Ситуацията е много заплетена и шампион може да стане отбор, който в момента не е в челната тройка. Всички тимове са равностойни и прибързаните прогнози са излишни.

За решителната фаза от първенството, ще се подсилите ли с нови играчи?

За сега не. Мисля, че отбора ни е достатъчно обигран и комплектован, за да се справи.

Благодарим ви за отделеното време и ви желаем успех през 2016г.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици