новини от региона

Стартира сезон 2016 на "ВИСША ЛИГА" на ГФЛ

Снощи се състоя техническата конференция преди СЕЗОН 2016 на "Висша лига", представителната група на Градска Футболна Лига. Петнадесет от всичките 16 отбора изпратиха представители на срещата, като от страна на съдиите бе топ рефера за втора поредна година Трендафил Думбалаков. Отборите бяха запознати със схемата за новия сезон, взеха решение за изменение на част от организационните правила и изтеглиха жребия за мачовете за 1 кръг.

Обсъдена бе ситуацията, относно участието на футболисти в отбори от "Висша лига", картотекирани в долната дивизия. Решението, което делегатите взеха бе, всеки отбор да има възможност да запише до 3-ма играча от долния ешелон, като няма да има никакви ограничения (може да са от един отбор; могат да играят едновременно в даден мач) - тоест стават пълноправни членове на отбора си.

От този сезон във "Висша лига" ще могат да бъдат записвани до 25 човека в отбор. В тази връзка, капитаните и мениджърите на отборите е добре до изиграване на мачовете от 2 кръг  да изчистят съставите си от ненужни футболисти. След това трансферният прозорец ще бъде затворен и ще може да се записват само нови футболисти, до запълване на квотата от 25 футболиста. Правото на картотекиране на нови футболисти ще бъде прекратено със старта на последния 15 кръг, от първата фаза на шампионата. През втората фаза отборите играят само с наличните (записани в списъка до този момент) футболисти.

Бурни страсти предизвика възможността за отлагане на мачове, както и пренасочването им. Доста от делегатите не приемаха за нормално мачове да могат да се местят, дори и след взаимно съгласие и наказателни такси. Ето защо единодушно се взе решение и от този сезон мачове не могат да бъдат местени от деня по програма. Всеки отбор ще може да използва по 1 мач право да отлагат даден мач, като изиграването трябва да стане в неделя същата седмица, в първия удобен момент (спрямо графика на игрището). В случай, че даден отбор не може да играе даден мач, то той го губи служебно. При натрупан трети служебно загубен мач, отборът се вади от лигата до края на сезона. Остава в сила правилото, че отлагане на мачове могат да се правят най-късно в денят (24 часа) преди мача. Отлагащият отбор е длъжен да уведоми организаторите и противниковия отбор задължително, решиха делегатите!

Поради очаквано увеличаване на таксата за ползване на терените на МСК "Младежки център", бе предложено и прието увеличаване на "такса за мач" на 45лв. от отбор.

Накрая бе изтеглен жребият за първия кръг за сезон 2016:

АПФК Пловдив - Младежка 1

КЦМ-ОЦП - Десант-68

ФК Даяна - Космос

VIP Dent - Балканска гозба

Ф.К. Оазис - AFC Select

ФК Искър - Фитони

Лаос - Пълдин Атлетик

Бактрейд - КЦМ-ООП

Останалите кръгове ще бъдат генерирани автоматично, по схема Бергер за 16 отбора. Мачовете ще се повеждат в дните вторник и сяда, в часовете 19:00, 20:10 и 21:20. Между мачовете ще има 10 мин, за да може отборите да имат възможност да се подготвят за срещите, да загреят, с цел да се намалят травмите. Това се налага, след като голяма част от отборите подценяват този елемент и в последния сезон се увеличиха контузиите, предизвикани от това. Ето защо ГФЛ призовава отборите да идват 10 мин. преди началния час на срещата, за да може да се подготвят пълноценно за двубоя.

Градска Футболна Лига пожелава на успех и здраве на всички участници и нека най-добрият спечели титлата, защитавайки това си право с футболни достойнства, поведение на терена и около него, спазвайки принципите на fair play. ГФЛ - УДОВОЛСТВИЕТО ОТ ИГРАТА!

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици