новини от региона

Елиминациите в ЗИМНА ЛИГА 2015/2016 започват на 20 февруари

Преди последния кръг започват сметките за наместване в 1/8 финалите

Градска Футболна Лига обяви регламента, по който ще се проведе елиминационната фаза в ЗИМНА ЛИГА 2015/2016. Традиционно, груповата фаза определя двойките на 1/8 финалите, като за тази година принципът ще е първият от група А играе с последния от група B и така на кръст. Мачовете ще се изиграят в два поредни дни - събота и неделя, като домакин в събота ще е отборът с по-ниско класиране. Когато единият отбор от двойката е избрал за свой терен СЦ "Арена", а другият МСК "Младежки център", тогава ще се изиграят 2 мача на разменено гостуване, с правилото за гол на чужд терен. Когато мачовете следва да се изиграят на един и същи терен, тогава по взаимно съгласие и на двата отбора, може да се изиграе един мач, като той ще определи победителят от двойката. Ако такова съгласие не се постигне, то се спазва правилото за елиминиране в две срещи, за разменено гостуване и гол на чужд терен. 

Поглеждайки към схемата на елиминациите, както и към класирането в групите то веднага става ясно за един сигурен двубой: Сабрина - Old School. Както и да завършат последните мачове на тези два отбор, то те ще запазят позициите с в класирането и ще се срещнат в 1/8 финален двубой, като първата среща ще е на МСК "Младежки център", а реванша на СЦ"Арена". Kamenitza - Интернационал ще стартира от позиция B8, като все още не е ясно дали ще играе срещу AFC Select или Пълдин Атлетик. Двата тима водят в класирането на група А с 15 точки, като Select имат предимство в прекия двубой.

Освен осмото място на Old School, твърдо ясна е и седмата позиция за Racing Club, които ще спорят или с La Masia, или със СОКОЛ 2015. Оттам всички останали отбори от група А ще могат да се наместват до последния мач, защото са събрани в 6 точки - три отбора с 9 точи,  един с 12 и два с 15. BOHEMIANS - Единствените и Пълдин Атлетик - ФК Бунарджика ще са двубоите, които ще разплетат възлите в тази група.

В група B е ясно, че няма да има отбор на 7-мо място, поради факта, че тимът на Kilnockie се отстранява за 2-ро неявяване на мач, без да предупреди. Оттам нататък, ситуацията е аналогична. Отново два тима с 15 точки на върна, един с 12 и три с по 9. Възлови са двубоите ШАШ - 1948 и СОКОЛ 2015 - АПФК Пловдив. Изоходите от тези двубои ще наредят пъзела на елиминациите. 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици