новини от региона

Зимна лига ГФЛ Сливен

Стартира най-мъжкото футболно първенство

За първи път ГФЛ организира в Сливен "Зимна лига", първенство доказващо мъжеството и морално-волевите качества на всички участващи в него. То ще се проведе в периода януари-март и има за цел да запълни паузата в шампионата. По желание на отборите - това е добра възможност да поддържат форма през това време. Разбира се могат да се включат отбори, които не са участници в първенството на ГФЛ, задължително е футболистите да нямат сключен професионален договор с футболен клуб през настоящият сезон. Желание за участие може да се заяви на тел. 0885127389, или на e:mail - gflsliven@abv.bg. Новите отбори следва да се регистрират в сайта на лигата и да попълнят регистрационната форма.

Картотеки няма да се заплащат, но отборите ще бъдат длъжни да регистрират играчите си в сайта на лигата, като техният максимум ще бъде 20 човека на отбор. В рамките на турнира играч няма право да сменя отбора си. Таксата за всеки мач е по 20лв на отбор. Мачовете ще се играят на терена в кв. "Клуцохор", единствено в почивните дни (събота или неделя), през светлата час на деня в часовете 12, 13, 14 или 15 ч. Крайният срок за записване на желаещите отбори е 07.01.2016г. Първенството ще стартира 9/10 януари. Форматът му ще бъде утвърден след като стане ясен броя на записаните отбори, който трябва да е минимум 6. Предвижда се всеки отбор да изиграе по 1 мач срещу всеки от останалите. При повече от 10 записани отбора първенството ще бъде разделено на две групи, които ще определят най-добрите отбори и ще се срещнат по-между си в елиминационна фаза. Важно условие е правото на всеки отбор да отложи не повече от 1 мач в рамките на целият турнир, вземайки се под внимание съкратеният му формат и краткото време за което ще се проведе. Поради вероятността от неблагоприятни атмосферни условия е възможно отмяната и отлагането на срещи, като решения ще се вземат от длъжностните лица в случаите на: наводнен, заснежен или непочистен от сняг терен, както  и температура под -5 С.

ЗИМНА ЛИГА НА ГФЛ ще се играе по правилата на Градска Футболна Лига, като основните са:

- отборът е съставен от вратар и пет полеви играча  в игра, като са възможни неограничен брой смени, извършани по време на игра неограничен брой пъти. Смените се правят на определеното от съдията място, без те да пречат на играта, като не е задължително спирането на мача за да се извършат смени. Вратарят няма право да хваща топката с ръце, когато умишлено му е върната от съотборник.

- аут се изпълнява само от вратаря с ръка, като топката трябва да напусне наказателното поле. Тъч се изпълнява с крак от страничната линия на полето. От тъч и аут директно гол няма, ако с топката не е играл друг играч.

- при жълт картон, санкционираният играч напуска игралното поле за 5 мин, като се заменя от резервен футболист. Ако такъв няма, отборът играе в намален състава за времето на наказанието. При червен картон, виновният състезател напуска игра до края на срещата, отборът играе 5 мин с човек по-малко и след това вкарва в игра резервен състезател. Шпагатите са забранени, по преценка на съдията се наказват с жълт картон. Разрешен е шпагат на вратар, единствено в наказателното поле.

- защитаващия се отбор поставя свои футболисти при статични положения както следва: при корнер - на 5 метра от топката; при нарушение - на 4 метра от топката; при тъч - на 3 метра от топката.  

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици