новини от региона

Два отбора от елита защитиха мястото си, Siza Sport проби ЕЛМА ТАКСИ, изпращайки ги в LA LIGA 2016

Баражния тигър МЛАДЕЖКА 1 и ФК ИСКЪР спасиха кожите

Сезонът в Градска Футболна Лига вече и на практика излиза в зимна пауза. Вторник и сряда се изиграха последните 3 мача, баражите, даващи право за участие в сезон 2016 на ВИСША ЛИГА. Първият мач във вторник противопостави отборите на Младежка 1 и Бактрейд, които предложиха една продукция, в която тактиката надделяваше. Двубоят сблъска с най-добрата защита на Висша лига 2015 с едно от най-добрите нападения на LA LIGA 2015. В крайна сметка "младежите" се оказаха печеливши, но с оглед показаното на терена, това спокойно можеше да бъде и претендента, чиито футболисти пропуснаха доста положения през първото полувреме, като а два пъти удариха и гредата. Мачът вървеше в такова русло, че можеше поне още седмица да се играе и да е все така 0:0. Все пак грешка в защитата на Бактрейд и опитните лисици Ангел Лазаров и Ясен Петков изработиха гол, който реши всичко в срещата. Последваха куп пропуски на Бактрейд, но вместо изравнителен гол в продължението на срещата Младежка 1 заби второ попадение.

В сряда ФК Искър не даде шансове на АФК ХАОС, които не изглеждаха крайно мотивирани да спечелят този бараж. Така съвсем логично "синьо-жълтите" започнаха да налагат волята си.  Резултатът бе открит в 11 мин. от Николай Пеев. Отново той удвои за Искър в 22-та минута. АФК ХАОС вдигнаха оборотите през втората част, но вместо това капитанът Христо Шахaнов направи преднината класическа в 40-та мин. Две по-късно Николай Пеев оформи хеттрик. Все пак "трикольорите" стигнаха до почетно попадение, Александър Сергеев оформи крайното 4:1 в 46-та минута.

Истинско фиаско претърпя отборът на ЕЛМА ТАКСИ, които срещнаха отборът от LA LIGA, намиращ се в най-добра спортна форма. След като спечелиха КУПА АРЕНА, след като стигнаха до полуфинал в КУПАТА НА ПЛОВДИВ, ето че снощи "електриково-зелените" спечелиха квота и за ВИСША ЛИГА 2016, след като разгромиха съперниците си през втората част на мача. "Таксиджиите" започнаха добре мача, като положенията се редяха и пред двете врати. Пропуски на Тони Банков и Димитър Угренов можеха да наклонят везните в друга посока. Siza отговори с невероятен пропуск на Николай Каламов и такъв на Геро Атанасов. В края на полувремето все пак Каламов се реваншира и хвърли публиката на отбора в екстаз - 0:1. Тръгнали да обръщат резултата в срещата, защитата в "синьо-бяло" се поразреди, това позволи на съперниците им да заиграят на контра атака, така съвсем логично дойде 37-та минута, в която Бончо Шопов удвои преднината. Геро Янчев се разписа за 0:3, а отново Бончо Шопов направи резултата катастрофален за отбора от елита. ЕЛМА ТАКСИ вкараха гола на честта в 49-та минута, когато се разписа Петър Кузманов.

Така Младежка 1 и  ФК ИСКЪР запазиха местата си във ВИСША ЛИГА 2016, а FC Siza Sport стана четвъртият отбор от LA LIGA, който се изкачва, след като това директно направиха АПФК Пловдив, AFC Select и Bohemians.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици