новини от региона

В празнична обстановка и взаимно уважение, наградиха отборите и играчите на 2015г.

Градска Футболна Лига награди призьорите за 2015 година, като за втора поредна година организира коледно парти за всички участници. За съжаление, големият брой отбори предпочетоха да не уважат събитието, а други пратиха само по един представител, въпреки че имаха номинирани играчи. Все пак взаимното уважение е компонент на двустранното уважение.

Церемонията започна с видео компилация на заснети запомнящи се моменти и голове от сезон 2015, любезно подбрана и монтирана от Делян Тодоров, която може да видите тук:


Логично най-силната група бе на шампионът КЦМ-ООП. Предвождани от Станимир Орловски играчите показаха двата си трофея, спечелени през сезона - КУПАТА НА ПЛОВДИВ и ШАМПИОНСКАТА ТИТЛА във ВИСША ЛИГА. Не подминаха и индивидуалните награди тимът на шампионите. Над всички през 2015 се открои топ реализаторът на отбора Емил Аргиров, който заби феноменалните 111 гола в 24 мача.Подгласници останаха Цветелин Стоянов от Балканска Гозба с 68 попадения и Найден Терзийски от Космос с 51. Отново Емо взе приза и за АСИСТЕНТ, след като направи 40 голови паса, а тоталната доминация на КЦМ-ООП си пролича в тази класация, където втори и трети са съотборниците Георги Стефанов с 30 и Пейо Батинов с 26.

Най-добър ВРАТАР във ВИСША ЛИГА стана Тодор Малинов от вицешампиона VIP Dent. Той отвя конкуренцията при гласуването, спечелвайки 240 т. от максимално възможните 320, като за него на 1 място гласуваха 9 отборите в лигата. Втори остана Георги Паскалчев от Фитони, а трети Тодор Видолов от Балканска Гозба. За съжаление Тодор Малинов не бе подкрепен от своите съотборници, които не пожелаха да дойдат да си вземат сребърните медали и бяха представяни единствено от своя именит вратар.

Най-добър ЗАЩИТНИК стана Иван Атанасов от шампионския тим на КЦМ-ООП, който с минимална преднина изпревари Веселин Филипов КЦМ-ОЦП и Андрей Костадинов VIP Dent. Защитникът на "орлетата" донесе купата за своя тим в решаващия миг срещу VIP Dent, а също така имаше огромен принос за спечелването на титлата, което не остана незабелязано от капитаните на отборите.

Изненадата дойде в категорията най-добър НАПАДАТЕЛ, след като всички очакваха това да е голмайсторът на ВИСША ЛИГА, призът грабна РУМЕН ГЕНЕВ от КЦМ-ОЦП, бурно аплодиран от голямата група футболисти на тима, уважили събитието. Втори със съвсем малко изоставане остана Емил Аргиров от КЦМ-ООП, а трети финишира Цветелин Стоянов от Балканска Гозба. Тимът на КЦМ-ОЦП получи бронзовите медали, с не голяма охота, като от тимът се заканиха да спечелят всичко през следващия сезон.

В LA LIGA голмайсторския приз не отиде в никой от челниците в класирането, което показва, че за класата на един играч не е нужно отборът му да е топ класа. Делчо Балакчиев от Kamenitza - Интернационал стана ГОЛМАЙСТОР за 2015г, след като наниза 70 попадения в 19 мача. Втори остана Атанас Найденов от Fresh Penis с 66, а трети Марин Неделчев (ХЪШОВЕ) с 50. АСИСТЕНТ на втория ешелон стана именития български футболист Александър Александров, който макар и да изигра само 14 мача за своя отбор AFC Select, успя да направи 37 голови паса. След него се наредиха Давко Чупов от Fresh Penis  с 32 асистенции и Никола Данчев от АПФК Пловдив с 26.

Всички награди в LA LIGA, раздадени чрез вот отидоха при един и същи отбор. За най-добър ВРАТАР бе избран Николай Цонев (AFC Select), който в доста оспорвана надпревара изпревари с един глас Стоян Костадинов от Old School, а само още един глас зад тях остана Борис Малинов от АФК ХАОС. 

Най-добър ЗАЩИТНИК стана Димитър Витанов (AFC Select), за когото не гласуваха само 3 отбора. Втори остана Андреан Георгиев от АПФК Пловдив, а трети Алил Кардашев от FC Siza Sport.

В категорията най-добър НАПАДАТЕЛ съвсем логично, с оглед класата, отборите избраха Александър Александров от AFC Select. Макар и с малко, той изпревари Атанас Найденов от Fresh Penis, оставил страхотни впечатления през есента, а трети бе избран голмайстора Делчо Балакчиев от Kamenitza - Интернационал.

От LA LIGA най-сериозно присъствие на коледния банкет показаха от шампиона АПФК Пловдив, които доказаха, че са отбор. Въпреки, че не взеха нито една индивидуална награда, те показаха на всички в групата своята класа и надмощие, ставайки първият отбор, който печели шампионат 5 кръга предсрочно. Сребърните медали отидоха за AFC Select, които за голямо съжаление бяха представени единствено от своя президент Перо Ангеловски. Гордо бронзовите медали окичиха футболистите на Bohemians, отбор, който никой не слагаше в сметките за новия сезон, но отбор, който с останалите два, намира място във ВИСША ЛИГА 2016.

Наградата за ФЕЪРПЛЕЙ отиде при Балканска Гозба от ВИСША ЛИГА и при ФК Житница от LA LIGA. За съжаление, двата тима нямаха представители на церемонията. Втора поредна година, отборите избраха за най-добър съдия Трендафил Думбалаков.


Официално награждаване на участниците в сезон 2015г на Градска Футболна Лига

Публикувахте от Градска Футболна Лига в 15 декември 2015 г.

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици